Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA I POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA

Navodni član Pink Panthera optužen za dizanje bankomata u zrak i pokušaj ubojstva policajca

Raznesen bankomat u Zaprešiću
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
18.07.2023.
u 08:20

Sudac je  inače poznat zbog niza kaznenih djela, uglavnom imovinskih delikata, a njegovo ime se spominjalo i u kontekstu Pink Panthera, međunarodne bande, "poznate" po većem broju krađa diljem svijeta

Pokušali su orobiti bankomat. Eksplozivom. No upali su u policijsku klopku. A onda je jedan od njih pokušao pregaziti policajaca nakon čega je pobjegao. I bježao neko vrijeme dok ga nisu našli. Sada je protiv njih dvojice, a riječ je o Marku Sucu (43) i Iliji Jerkoviću (38) podignuta optužnica zbog pokušaja teške krađe i pokušaja teškog ubojstva, a optužnicu je protiv njih podigao ŽDO Zagreb.

Prema optužnici, njih su se dvojica 4. srpnja 2022. u 3.15 dovezli do Mihovljana. Plan im je bio da orobe bankomat. Postavili su  eksploziv i digli ga u zrak. Dok su skupljali novac došla je policija. Jerković im nije bio toliki problem jer je odmah poslušao njihove naredbe. No Sudac, stari znanac policije, oglušio se o policijsku naredbu da legne na pod. Umjesto toga, sjeo je u automobil, pokrenuo ga i krenuo prema policajcu, pokušavajući ga pregaziti. Udario ga je i prvo odbacio na poklopac automobila, a zatim ga je tijekom vožnje odbacio na kolnik.  Njegove su kolege pucale za odbjeglim vozilom, a policajac kojeg je Sudac pokušao pregaziti bio je višestruko ozlijeđen.

U potragu za Sucom tada je bio  uključen čak i policijski helikopter. Tužiteljstvo u optužnici traži  da se Sucu produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljana djela, dok je Jerković izdržava kaznu za jedno ranije kazneno djelo.

Sudac je  inače poznat zbog niza kaznenih djela, uglavnom imovinskih delikata, a njegovo ime se spominjalo i u kontekstu Pink Panthera, međunarodne bande, "poznate" po većem broju krađa diljem svijeta u kojima bi u svega nekoliko minuta iz draguljarnica i zlatarnica odnijeli nakit vrijedan milijune eura.  

U listopadu 2016. spektakularno je uspio pobjeći iz švicarskoga zatvora u St. Gallenu, gdje je završio zbog optužbi švicarske policije da je kao član bande Pink Panther planirao opljačkati draguljarnicu u tome mjestu. Dvije godine prije toga, USKOK ga je sumnjičio da je predvodio skupinu koja se bavila krađom automobila na području Zagreba, a u svibnju 2020. protiv njega je pokrenut i postupak zbog miniranja više bankomata. Suoptuženik u tom postupku mu je bio Jerković, a tužiteljstvo je uz Suca i Jerkovića tada teretilo još trojicu za niz napada na bankomate na području Zagreba, Zagorja, Primorja i Istre.

VIDEO Mladići u ranu zoru pomagali policiji očistiti tuđi vandalizam

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije