Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE TEŽE DO DOMA

Nezaustavljiv rast: DZS objavio koliko su u godinu dana poskupjeli stanovi

Izgradnja stanova u Splitu
Ivo Cagalj/PIXSELL
04.07.2024.
u 12:09

I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle, u prosjeku za 8,8 posto. Na Jadranu je rast iznosio 8,9 posto, a na ostalim područjima 10,8 posto, pokazuju statistički podaci.

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom su tromjesečju ove godine u prosjeku porasle za 1,7 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast cijena iznosio 9,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Novi stambeni objekti u prvom tromjesečju 2024. poskupjeli su u prosjeku za 3,3 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine.  U odnosu na prvo  tromjesečje 2023. godine, cijene novogradnji ojačale su za 6,2 posto, pokazuje izvješće DZS-a objavljeno u četvrtak.

Cijene postojećih stambenih objekata više su za 1,4 posto na kvartalnoj, a 9,5 posto na godišnjoj razini. Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 2024. u odnosu na zadnji kvartal prošle godine u prosjeku su za Grad Zagreb više za 1,8 posto, za Jadran 1,4 posto, dok su  za ostala područja više za 2,2  posto.

I na godišnjoj su razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle, u prosjeku za 8,8 posto. Na Jadranu je rast iznosio 8,9 posto, a na ostalim područjima 10,8 posto, pokazuju statistički podaci.

FOTOGALERIJA Napadi morskih pasa u Jadranskom moru: U jednom su našli ljudske ostatke, zadnja žrtva je Slovenac

Izgradnja stanova u Splitu
1/14
Ključne riječi

Komentara 6

NE
nemanatrag
13:16 04.07.2024.

Ovi danas znaju za razliku od komunjara koji znali nisu....😄

Avatar neugodan
neugodan
12:31 04.07.2024.

Dakle, cijene su krenule rasti zbog dva razloga: APN i krajem sezone rentijeri s mora dolaze s torbama punim novaca zbog malih poreza i kupuju ne pitajuci za cijenu. Dok god se masno ne digne porez na rentijerstvo na moru nece se spustiti cijena nekretnine!!! Jednostavno, sezona stvara bogatase.

JA
Jatiser
14:16 04.07.2024.

Pa cijene su porasle svega preko 100% i odselio se 30% radno sposobnih. Ostali kriminalci, glupani i Nepalci. Da se razumijemo ja spadam u glupane ali nisam kriminalcima dao glas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije