Uskrsno slavlje

"Ne smijemo se dati sputati zlu i međusobnim protivljenjima"

škvorčević
Duško Mirković/Pixsell
24.04.2011.
u 14:03

U homiliji biskup je kazao kako nas događaj Isusova uskrsnuća podsjeća da je čovjek i sve stvorenje po Božjem naumu i djelu određeno za vječnu proslavu u Božjem bitku koji je ljubav sama

Središnje euharistijsko slavlje na svetkovinu Uskrsa u požeškoj katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević. Čestitajući na početku slavlja svima nazočnima Uskrs pozvao ih je da mole kako bi Isusovo otajstvo pobjede nad smrću što dublje zahvatilo sve slojeve hrvatskoga društva te nam domovina bila zagrljena ljubavlju koja je veća od svakog zla i sebičnosti.

U homiliji biskup je kazao kako nas događaj Isusova uskrsnuća podsjeća da je čovjek i sve stvorenje po Božjem naumu i djelu određeno za vječnu proslavu u Božjem bitku koji je ljubav sama. Dodao je da su stoga kršćani pozvani u hrvatskom društvu ne dati se sputati u mreže ljudskih nemoćnih stanja, zla i međusobnih protivljenja, nego svjedočiti dioništvo u Božjoj pobjedi nad zlom te u našu povijest unositi dimenzije značenja i smisla koji joj je dao Isus Krist svojim djelom spasenja.

Na svršetku slavlja biskup je pozvao vjernike da pođu svojim domovina na svečani uskrsni objed, svojevrsni nastavak zajedništva s Isusom Kristom u ovoj euharistiji, ali da ne zaborave bolesne i siromašne, neka ih pohode i donesu im blizinu Uskrsloga i radost. Mješoviti pjevački zbor je pod vodstvom orguljaša i zborovođe Alena Kopunovića Legetina izveo misu "Regina coeli", posvećenu požeškom biskupu Antunu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije