Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŠLE SE

Ne smijemo staviti veo? E, onda ćemo nositi maske!

egipcanke
11.01.2010.
u 16:43

Muslimanske studentice koje prema vehabijskom shvaćanju islama žele imati pokriveno lice nadomjestile su veo (koji je na fakultetu zabranjen) kirurškom maskom.

Svinjska je gripa zabrinula epidemiologe, ali je kao naručena došla studenticama sveučilišta u Kairu. Kako bi zaobišle zabranu pokrivanja lica na ispitima, koju je radi suzbijanja vehabijskoga pristupa vjeri egipatsko ministarstvo obrazovanja donijelo prije nekoliko mjeseci, većina djevojaka na sveučilištu lice je počela prekrivati kirurškim maskama.

Prema pisanju egipatskoga dnevnog lista Masyr al Yowm profesor Mohamed Saleh, dekan jednog od fakulteta, naložio je da se studenticama koje ispitu pristupe s licem prekrivenim maramom oduzmu ispitni obrasci, te da ih se tretira kao da su varale na ispitu. U subotu je obišao predavaonice kako bi se uvjerio da se njegov nalog poštuje. Ipak, studenticama s maskom odobrio je izlazak na ispit.

Komentara 20

OB
-obrisani-
17:46 11.01.2010.

kursula Šta, zabranjeno je faksom prati veo, ali maske nije?\" Aj\', prevedi!

OB
-obrisani-
18:00 11.01.2010.

Šta ima ja da ti prevodim!? Pitaj onoga što je pisao ovaj tekst. Kaže, veo- koji je na faksu zabranjen. šta znači to? Faks helizim je prašak za pranje veša. Znači, tako sam bar ja shvatio, veo ne sme da se pere faksom, ali maske protiv gripe mogu. Kakop drugačije shvatiti ovaj tekst?

PO
pocrn
18:24 11.01.2010.

..i sto je ovdje pjesnik mislio da kaze.. ..!!?.. Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije