Ne prestaje agonija

'Ne znam koga sam pokopao, sina ili kćer. Možda sam imao blizance'

'26.04.2012., Split- Marko Botica otac preminulog djeteta u splitskom rodilistu sumlja u ljecnicku pogresku. Objasnjenje nije dobio. Photo: Ivan Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
12.06.2012.
u 16:24

U policiji su Marku Botici rekli da nema elemenata kaznenog djela pa ne zna hoće li tužiti bolnicu

Stvarno ne znam što se događa. Danima ne spavam. Ne sjećam se više ni dana ni datuma. Znam samo da sam u subotu mislio da sam pokopao kćer, a kad sam poslije vidio dokument Zavoda za sudsku medicinu, patologiju i citologiju splitskog KBC-a, pisalo je da je muško dijete. Ispada sada da imam dvoje djece, i sina i kćer. Možda su bili blizanci, Bog zna, kazao nam je po tko zna koji put u posljednjih mjesec dana šokirani Marko Botica iz Rude kod Sinja.

Agonija supružnika Botica započela je još 10. svibnja, kad su umjesto svoje, pokopali tuđu mrtvorođenu djevojčicu obitelji Kotoraš iz Vrboske na Hvaru. Na Zavodu za patologiju splitske bolnice dogodila se nenamjerna pogreška. Zamijenili su mrtvorođene bebe. Što se utvrdilo kad je obitelj Kotoraš došla po svoju djevojčicu. Marko Botica tražio je DNA analizu, ekshumirana je beba koju je pokopao u Rudi.

Prije par dana, u subotu, kad je mislio da je napokon dobio svoju djevojčicu i pokopao je, doživio je novi "urnebes". Na potvrdi o smrti koja mu je uručena 8. lipnja, zaokruženo je kako je preminulo dijete muškog spola. U ponedjeljak je bio na patologiji. Utvrđeno je da im se ponovno dogodila nenamjerna pogreška. Vjerojatno, kaže Botica, u brzini. Ne zna što će dalje. U policiji su mu rekli da nema elemenata kaznenog djela pa ne zna hoće li tužiti bolnicu. Još će se savjetovati sa svojim odvjetnikom.

– Mnogo se toga ružnog dogodilo u malo vremena. Mnogo pogrešaka. Vidjet ću za nekoliko dana – kazao nam je Botica.

Komentara 11

KO
Kora
17:52 12.06.2012.

Strašno. Kao predložak za crnu komediju.

MO
mozel
18:53 12.06.2012.

Ministarstvo zdravstva radi idelno svi se predrzavaju zakonskih propisa. Mislim da bi bolje radili oni koji su u sumi u Brazilu prirodno hodaju bez odjece i obuce niti znaju pisati ni citati pa ni njima se nebi dogadjalo ovo stoo se dogadja a u svezi gospodina Botice i njegovog slucaja.

OB
-obrisani-
16:45 12.06.2012.

Strasno !!! Nije ni cudo kad covjeku pukne film u ovako teskoj situaciji i pobije sve koji su mu zivot unistili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije