OBRAZOVNI SUSTAV

Neće u školu, ne znaju držati olovku! Zbog smetnji pažnje za 4000 djece odgođen upis u I. razred

25.09.2024.
u 15:37

Mnoga djeca od malih nogu u rukama imaju ekrane, a pokreti prstiju i šake koji su nužni za tipkanje po mobitelu nisu istovjetni onima koji su nužni za pravilno držanje olovke. Ta djeca ne razviju finu motoriku potrebnu za pisanje na papiru

Komentara 2

ŠU
Šugaman
17:00 25.09.2024.

Ja volim reći da telefoni postaju sve pametniji, a ljudi sve gluplji. Posljedično. Na žalost, razvoj tehnologije koja nam je na raspolaganju čini da gubimo sve više elementarnih znanja i vještina i sve smo više ovisni o tehnologiji. Novopečeni roditelji nisu svjesni koliku štetu čine svojoj djeci za njihov cijeli život.

TH
than
16:16 25.09.2024.

Ne radi se tu samo o finoj motorici, vec opcenito o motorici. Ta djeca vise non stop na mobitelima, refleksi su im vjerojatno na nivou mrtve kokosi. Generacije prije su se igrale, padale pa i lomile ruke. Na takav nacin smo "ucili" kako brzo reagirati na opasne situacije. Ove danas bi vjerojatno stale i gledale ne znajuci sto se dogadja, jer ih roditelji drze pod staklenom kupolom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije