Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER PLENKOVIĆ:

'Nećemo ostaviti obezglavljenu SOA-u u vremenu kada imate kibernetičke napade i hibridne prijetnje'

Zagreb: Plenković se obratio medijima, govorio o samozapaljenju muškarca i sastanku s koalicijom
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
01.07.2024.
u 19:11

Odgovorio je time premijer Plenković na novinarski upit jesu li s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem postignuti kakvi dogovori vezani za imenovanje čelnika SOA-e.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će se ovaj tjedan voditi razgovori s predsjednikom Republike o imenovanju Daniela Markića za ravnatelja Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) i njegova zamjenika, istaknuvši kako SOA-u neće ostaviti obezglavljenu.

"Vodit će se razgovori ovoga tjedna kao što sam najavio u subotu. Njemu (Markiću) je mandat do 6. srpnja i moramo nešto odlučiti. Nećemo ostaviti obezglavljenu SOA-u u vremenu kada imate kibernetičke napade i hibridne prijetnje", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Odgovorio je time na novinarski upit jesu li s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem postignuti kakvi dogovori vezani za imenovanje čelnika SOA-e. Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu da postoje kontakti između Ureda Vlade RH i Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića o imenovanju Daniela Markića za ravnatelja SOA-e i njegovog zamjenika, a idućeg tjedna će se tom temom baviti Vlada i predsjednik RH.  

Upitan treba li guverneru Hrvatske narodne banke (HNB) Borisu Vujčiću produžiti mandat koji istječe 13. srpnja, najavio je kako će ovaj tjedan obaviti konzultacije o nekim od ključnih dužnosti u sustavu Savjeta HNB-a kojima ističe mandat. Podsjetio je i da su proteklih godina zajednički radili na najvažnijem velikom projektu za naše gospodarstvo i financijski sustav, a to je članstvo u europodručju i uvođenje eura. "Još u 2017. godini krenuli smo u proces Strategije za uvođenje eura. Radili su zajedno stručnjaci HNB-a i nadležnih resora Vlade, usvojili Strategiju te u minutu ispunili sve obaveze i odlično zajednički surađivali. Tako da su njegove šanse vrlo velike", poručio je.

VEZANI ČLANCI:

Predsjednik HDZ-a je, govoreći o unutarstranačkim izborima na kojima se 13. srpnja biraju predsjednik, zamjenik i četiri potpredsjednika, podsjetio kako u njih idu s istim timom u kojem su, uz njega, Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika, te Zdravka Bušić, Ivan Anušić, Oleg Butković i Branko Bačić za potpredsjednike. Tako će idućih dana obići sve njihove županijske organizacije i njima predstaviti program "Zajedno za sve izazove".

Upitan je li očekivao konkurenciju unutar stranke, rekao je da ga nije iznenadilo što ovaj put nema protukandidata te da se svatko tko je htio mogao se kandidirati. "U zadnja dva mjeseca pobijedili smo na dvama izborima (parlamentarni i za Europski parlament) i obično u takvim okolnostima je dosta teško očekivati da se netko kandidira protiv tima koji pobjeđuje", rekao je. Plenković nije odgovorio kada će HDZ predstaviti svog kandidata za predsjednika Republike, poručivši da će obaviti konzultacije nakon unutarstranačkih izbora te će sve biti na vrijeme.

FOTO Najkraća rijeka na svijetu od izvora do ušća je u Hrvatskoj: Pogođate li o kojoj se radi?

Zagreb: Plenković se obratio medijima, govorio o samozapaljenju muškarca i sastanku s koalicijom
1/13

Komentara 4

IM
imamohrvatsku
16:40 02.07.2024.

Samo je Markić brana između sigurnosti hrvatskih podataka i stranih haklera. Bravo Plenkoviću!!

Avatar gladius
gladius
15:10 02.07.2024.

Plenkoviću, nervozni su :-)

PV
prcko.vita
07:39 02.07.2024.

Dečko, zbog tebe i tvoje politike mi smo već u ratu s Putinom, s diktatorom Putinom, ej. Kad padne Ukrajina mi smo slijedeći, to si valjda svjestan. I ništa čudo da narod Hrvatski nestaje. I još nešto, te kibernetičke napade imaš već ohoho godina, a ne sada. To što se zapošljava premalo, jer nema naroda, i nema stručnjaka, nego zapošljavate po političkoj vezi o tome se ne priča. Koliko su nam sigurne granice? Bolje da ne pišem o broju ljudi koji radi u policiji, vojsci i tako dalje, premalo i nema šanse da se može kvalitetno braniti s time. I za kraj, kada misliš barem izravnati minimalac s susjedima Slovencima? Oni već dugo imaju minimalac 1600 brutto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije