Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvestrovo bez kiše

Nema ekstremne zime! Stiže toplije vrijeme!

sunce Split
Ivo Čagalj/PIXSELL
31.12.2012.
u 13:30

Može se zaključiti da će nad našim područjem prevladavati djelovanje anticiklone, osobito u siječnju i veljači, kaže meteorolog Vakula

Posljednji dan ove 2012. u većini zemlje okupan je suncem, a i Silvestarska noć bit će bez oborina, podaci su Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Iako će u unutrašnjosti zemlje temperature biti ispod ništice, neće biti jako hladno pa uz toplu odjeću, ples i dobro raspoloženje, očekivane temperature između -6 i 0˚ Celzijevih stupnjeva i ne bi trebale predstavljati neki veći problem. Svi oni koji će ponoć dočekati na obali i otocima uživat će na ugodnih 3 do 9˚C.

Sutra bi nas trebao pratiti trag lijepog vremena i sličnih temperaturnih vrijednosti, tek ponegdje prema noći uz sitne oborine, a siječanj će, prema sadašnjim prognozama, biti nešto topliji od prosjeka.

Prema prognozi Europskog centra za srednjoročne vremenske prognoze (ECMWF) u Readingu u Velikoj Britaniji ukupna količina oborina tijekom zime 2012./13. u Hrvatskoj najvjerojatnije će biti većinom manja od prosječne, a srednji tlak zraka viši od prosjeka pa bi se moglo zaključiti da će nad našim područjem prevladavati djelovanje anticiklone, osobito u siječnju i veljači, kaže meteorolog Vakula i dodaje da je iznimno mala vjerojatnost da će ova zima biti ekstremno topla, kao i da će biti ekstremno hladna.

Ključne riječi

Komentara 3

A2
Alien 222
18:38 31.12.2012.

Ove 2013 biti ce zestoka zima u februaru ili martu !! Sa ogromnim kolicinama snijega .

OB
-obrisani-
18:43 31.12.2012.

Dobro je, bit će manji računi za grijanje. Valjda je onima na nebu puna kapa naših vlastodržaca koji neprestano dižu cijene.

DE
dejure
19:43 31.12.2012.

vakula uvijek točan ..... promijenjljivo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije