Navala

Nema krize za hamburgere u Francuskoj, jedu ih više nego ikad

hamburger
Foto: Ben Birchall/Press Association/PIXSELL
17.12.2013.
u 08:00

Iako Francuska slovi za gastronomsku meku na čijim jelovnicima uglavnom nema takozvane nezdrave, brze hrane, primjer hamburgera pokazuje da se situacija u posljednjih nekoliko godina korjenito promijenila.

Iako Francuska slovi za gastronomsku meku na čijim jelovnicima uglavnom nema takozvane nezdrave, brze hrane, primjer hamburgera pokazuje da se situacija u posljednjih nekoliko godina korjenito promijenila.

Još donedavno Francuzi su hamburger smatrali masnim i nepoželjnim obrokom, ali u posljednje dvije godine tradicionalni restorani uvrstili su hamburgere na svoje jelovnike.

Prema posljednjim istraživanjima, između 75 i 80 posto tradicionalnih restorana ima ih u svojoj ponudi, a prodaja im je porasla 40 posto. Francuzi u restoranima pojedu godišnje 14 hamburgera po stanovniku, što ih stavlja na drugo mjesto najvećih konzumenata burgera u Europi, odmah iza Britanaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije