Ratni zločinac

Nema prepreka za Vučurevićevo izručenje Hrvatskoj

Vučurević
Zdenko Jurilj
05.04.2011.
u 20:07

Viši sud u Šapcu odredio je Vučureviću osamnaestodnevni ekstradicijski pritvor

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević nema državljanstvo Srbije, nego samo Bosne i Hercegovine pa ne postoji prepreka da iz Srbije gdje je uhićen bude izručen Hrvatskoj koja je za njim raspisala tjeralicu zbog razaranja Dubrovnika.

Viši sud u Šapcu odredio je Vučureviću osamnaestodnevni ekstradicijski pritvor, ali on neće biti saslušan sve dok Hrvatska ne dostavi odgovarajuću dokumentaciju. Vučurevića su u srbijanskom zatvoru posjetili sin Zoran te predstavnici veleposlanstva BiH u Beogradu i Mladen Bosić, čelnik SDS-a, stranke kojoj je ovaj živopisni političar ostao vjeran proteklih 20 godina.

Kad je riječ o političkoj potpori, nju je pak dobio od čelništva Republike Srpske.

- Riječ je o časnom čovjeku - kazao je predsjednik RS Milorad Dodik, dodajući da optužnice koje su podigle i Hrvatska i Srbija i BiH ne pridonose stabilizaciji i uspostavi pomirenja.

Komentara 33

ZA
zagrebHR
21:11 05.04.2011.

trebinjci su sa vučurevičem isto kao i crnogorci bili u velikoj zabludi. oni su 1991 zaista mislili da će se mijenjat granica i da će trebinje izać na more a crna gora proširit do dubca kako je to govorio novak kilibarda. u prvoj fazi rata 1991 su zaista zauzeli cijelo podrućje od prevlake do bistrine ali su u odsudnim bitkama zadržani na prilazima dubrovniku u stonu. 1992 dolazi do preokreta i hv kreće u protuofenzivu a crnogorci se povlače prema crnoj gori a trebinjci prema trebinju. tada , kad su granate počele padat po tebinju a srbi bježat iz popovog polja i trebinjske šume onda je vučurović shvatio da više nema igranja a i bobetko je poručio trebinjcima da je završeno vrijeme kad su radili što su htjeli. zbog zablude vučurevića i njegovih srpskih i crnogorskih kompanjona pale su mnoge trebinjske i crnogorske glave.

OB
-obrisani-
21:29 05.04.2011.

bice rata kazu svi,al ja cu umreti od ljubavi.....lalalalaaa....

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
21:56 05.04.2011.

Grešni Miloje Volimo i mi pajceke, šaljite ga ekspresno da ne obuđavi gudan Imam već i ražanj za tog ministra turizma spreman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije