TEHNOLOŠKA PROMJENA

Nema više redova na blagajnama: U Njemačkoj otvoren supermarket zanimljiva koncepta

Christmas markets open in Berlin
Foto: CHRISTIAN MANG/REUTERS
1/2
14.12.2022.
u 20:28

Trgovine bez blagajne testiraju i drugi trgovački lanci, rekao je Frank Horst iz Instituta za istraživanje trgovine (EHI) u Kölnu i dodao kako su to uglavnom manje trgovine.

Budućnost je ovdje, barem se to tako čini u Münchenu gdje je otvoren prvi supermarket bez blagajne tvrtke Rewe. Kako su naveli, to je njihov prvi potpuno autonomni supermarket.

Sustav funkcionira tako što ulazite u trgovinu prijavom kroz aplikaciju. Uzimate što vam treba s polica i kupovina je gotova. Proizvodi se plaćaju putem mobitela, jer su kamere i senzori snimili što stavljate u torbu, piše Fenix-magazin.

Rewe je prethodno isprobao tehniku ​​u dvije hibridne trgovine – koje također imaju blagajne – u Berlinu i Kölnu. U probnoj je fazi i supermarket u Münchenu pa Rewe za sada ne štedi na osoblju.

Trgovine bez blagajne testiraju i drugi trgovački lanci, rekao je Frank Horst iz Instituta za istraživanje trgovine (EHI) u Kölnu i dodao kako su to uglavnom manje trgovine.

Reweov supermarket u Münchenu ima nešto manje od 300 četvornih metara, a Horst navodi kako ostaje za vidjeti kako će se ovaj koncept svidjeti kupcima. Prvi kupac u supermarketu bez blagajni je bio bavarski ministar gospodarstva Hubert Aiwanger.

"Ako plan uspije, redovi na blagajnama postat će prošlost", rekao je Aiwanger.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije