postoje mnoge spekulacije

Neobično Putinovo ponašanje: Tijekom govora ponovno se pridržavao za stol s obje ruke

Russian President Vladimir Putin makes an address in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
21.09.2022.
u 11:11

Razne glasine o Putinovu zdravstvenom stanju postojale su i prije, no one su se posebno intenzivirale nakon početka invazije na Ukrajinu

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je jutros djelomičnu vojnu mobilizaciju te podržao referendume u područjima Ukrajine koja su pod ruskom okupacijom. Njegovo obraćanje naciji prvotno je bilo zakazano za utorak navečer, no potom je bez objašnjenja odgođeno. 

Tijekom obraćanja, koje je trajalo nešto više od 10 minuta, ruski čelnik se s obje ruke pridržavao za stol. To je često radio i u posljednje vrijeme, tijekom raznih govora i sastanaka, što je pokrenulo spekulacije da to čini zbog zdravstvenih problema. 

Razne glasine o Putinovu zdravstvenom stanju postojale su i ranije, no one su se posebno intenzivirale nakon početka invazije Ukrajine, 24. veljače 2022. godine. Od tada se, naime, najčešće spominje kako predsjednik Rusije vjerojatno boluje od Parkinsonove bolesti ili raka. Osim toga, posljednjih mjeseci pojavili su se navodi kako on gubi vid te da je bio na više operacija.  

Primjerice, u lipnju se društvenim mrežama proširila snimka ceremonije dodjele nagrade ruskom redatelju Nikiti Mihalkovu. Putin je tada održao govor, a vidljivo je kako se cijelo vrijeme ljuljao. Također, rukama se pridržavao za postolje govornice, dok su mu se noge tresle

Putin se i u kolovozu, tijekom sastanka s čelnikom ruske Nacionalne garde Viktorom Zolotovom, držao za stol dok je sjedio. 

Neobično ponašanje zabilježeno je i u svibnju tijekom sastanka s predsjednikom Tadžikistana. Putin je tada također tresao nogama te ih izvrtao dok je govorio.  

Slično se ponašao i tijekom sastanaka održanog u travnju kada su mnogi komentirali njegovo držanje i poprilično zgrčen položaj tijela.

Službenih informacija o zdravlju ruskog predsjednika nije bilo, no Kremlj je u svibnju bio prisiljen demantirati glasine koje su se rapidno širile. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov tako je istaknuo da je "sve u redu" sa zdravljem ruskog čelnika te kako je sve suprotno od toga lažna tvrdnja. 

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
15:43 21.09.2022.

Važno da se Biden ponaša normalno, pa čovjek ne zna sići s pozornice.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:48 21.09.2022.

Dajte više prestanite s tim tumačenjima držanja i govora tijela. Putin, kako vidimo, i dalje dere po svom, još nije skviknuo. Jedino kaj je sve luđi.

DU
Deleted user
11:46 21.09.2022.

svasta. vec mjesecima traju te speculacije trecerazrednih bulevarskih medija koji time dizu tirazu i popularnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije