DOBRI LJUDI JOJ POMOGLI

Nestala Lucija (15) prije pet godina rasplakala je Hrvatsku: 'Voljela bih da imam svoju sobu i WC'

nestali.hr
01.02.2022.
u 09:27

Priča je prije pet godina dospjela u javnost nakon što se redakciji Provjerenog javila teta iz igraonice ganuta prizorom djevojčice koja joj je došla bez čarapica, a vani je praktički bila zima

Djevojčica Lucija Krstić koja je u nedjelju nestala nakon što se udaljila iz Dječjeg doma u Kaštel Lukšiću, hrvatskoj javnosti postala je poznata još 2016. godine kada su se brojni građani ujedinili kako bi njoj i njezinoj majci pomogli da se iz trošne kućice preseli u stan u Trilju.

Priča je prije pet godina dospjela u javnost nakon što se redakciji Provjerenog javila teta iz igraonice ganuta prizorom djevojčice koja joj je došla bez čarapica, a vani je praktički bila zima. Otkriveno je da je tada desetogodišnja Lucija s mamom Marijom živjela u staroj kamenoj kući bez vode i bez drva za ogrjev. 

"Ima dana da nemamo šta ni skuvat, niti imam Luciji šta digod kupit, pa opet nekako oden u banku pa posudin u nekoga i tako da vratin", kazala je tada majka Marija.

Doznalo se tada da njih dvije žive od 1700 kuna obiteljske mirovine, 500 kuna za tuđu pomoć i njegu i 280 kuna dječjeg doplatka. Dvije starije sestre odrastale su u domu zbog problema koji su tada bili u obitelji. Otac im je nekoliko godina ranije poginuo utopivši se u bunaru. Unatoč svemu, Lucija je tada bila vesela djevojčica kojoj je škola bila na prvom mjestu.

"Ova kuća je stara. Ne znam sad otprilike kolko godina al' volila bi da se preuredi i da bude lipša, da bude obojana i sređena iznutra. I da imam svoju sobu, WC i sve", kazala je tada Lucija.

Nekoliko mjeseci kasnije, zahvaljujući ljudima dobre volje koji su se ujedinili, Lucija se s majkom preselila u stan u centru Trilja te joj je konačno ispunjena velika želja – da ima svoju sobu.

 

Komentara 4

Avatar cesare
cesare
10:58 01.02.2022.

Ništa mi nije jasno.

KA
katala
10:51 01.02.2022.

Novinari a kaj se dalje dešavalo.Dobili su stan ,a djevojka opet u domu .Di je mama,kaj je sa stanom.De istražujte malo,napišite zanimljivu istinitu priću.

IV
Ivanbarak
11:46 01.02.2022.

Dici iz disfunkcjonalnih obitelji se može jedino pomoći oduzimanjem a ne davanjem novca roditeljima i nadajući se da će ga oni potrošit na dicu jer oni to neće napravit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije