TRAGIČAN EPILOG

Nestali Posavljaci nađeni mrtvi pod ledom

23.01.2003.
u 00:00

Tek kad je prekjučer zatoplilo, led i snijeg počeli su se topiti i otkrili kotače "forda sierre" kojom su sletjeli u kanal

SLAVONSKI BROD, BOSANSKI BROD - U utorak poslijepodne riješena je 16-dnevna zagonetka oko nestanka Posavljaka Davora Klaića (39) iz Slavonskog Broda i njegova prijatelja Slobodana Jovanovića (43) iz Bosanskoga Broda, koji 10 godina živi i radi u Danskoj, i ima dansko državljanstvo.

Bosanskobrodska policija poduzela je sve u otkrivanju nestalih, a u utorak je "ford sierra" s tijelima Davora Kljaića i Slobodana Jovanovića nađen u kanalu kod Sijekovca, nekoliko kilometara od Bosanskoga Broda. Tragičnu vijest jučer u telefonskom razgovoru potvrdila nam je i Davorova sestra Lidija Kljaić.

- Automobil je nađen u kanalu kod Sijekovca. Malo je dublji i svih ovih dana automobil je prekrivao led u kanalu i debeli sloj snijega, pa vozilo u kanalu nitko nije mogao primijetiti. Tek kad je prekjučer zatoplilo, led i snijeg počeli su se topiti i otkrili kotače automobila - rekla je Lidija Kljaić.

Dodala je da su bratovo i Jovanovićevo tijelo odmah prevezeni u Doboj na obdukciju. Nestanak Davora Kljaića i Slobodana Jovanovića prijavljen je 5. siječnja. Toga dana Davor je iz Slavonskoga Broda otišao u posjet prijatelju Slobodanu Jovanoviću u Bosanski Brod, kojemu je prije Domovinskog rata u Bosanskom Brodu bio susjed. Susret dvojice prijatelja nakon 10 godina nastavljen je zajedničkim posjetom restoranu "Kod Mare i Neše" kod Bosanskih Lužana, 20-ak kilometara južno od Bosanskog Broda. Restoran su napustili oko 21.30 i nakon što su sjeli u Jovanovićevu "ford sierru" BiH 181-K-390, zagubio im se svaki trag. Na traženje Kljaićeve obitelji, brodska policija 10. siječnja oglasila je potragu za nestalima, ali samo putem svojih službenih kanala.

Nestanak je bio zagonetan i stoga jer s dva Jovanovićeva mobitela nije bilo nikakvih signala, a 10. siječnja morao se vratiti u Dansku na posao. U vezi s Kljaićevim i Jovanovićevevim nestankom proteklih dana bilo je bezbroj glasina, od toga da su automobilom sletjeli u rijeku Bosnu kod Bosanskih Lužana i utopili se, do nagađanja da su žrtve razbojničkog prepada. Nažalost, tragične pretpostavke potvrđene su u utorak poslijepodne pronalaskom "forda siere" u sijekovačkom kanalu, a što je uzrok slijetanja ustvrdit će istraga.

B.Gajdukov

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije