POSTOJI ZAMJENA

Nestašica popularnog lijeka za visoki tlak: Belupo objavio kad se vraća na police

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
15.10.2024.
u 11:56

Pacijentima koji koriste ovaj lijek savjetuje se da se konzultiraju s liječnikom kako bi im se propisala zamjenska terapija.

Belupo je obavijestio o nestašici lijeka Bisobel 5 mg, popularnog sredstva za liječenje visokog krvnog tlaka, koja će trajati do 6. prosinca. Lijek sadrži djelatnu tvar bisoprololfumarat i koristi se u terapiji hipertenzije, kronične srčane bolesti i angine pektoris. Pacijentima koji koriste ovaj lijek savjetuje se da se konzultiraju s liječnikom kako bi im se propisala zamjenska terapija.

Kako navodi Danica.hr, razlog nestašice povezan je s proizvodnim problemima, a na tržištu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari ili različitom gramaturom Bisobela.

VEZANI ČLANCI:

>>> FOTO Ovo je najveće umjetno jezero u Hrvatskoj: Upravo je ispražnjeno, pogledajte što se skriva ispod površine

1/28
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije