NAPAD NA TEHERAN

Netanyahu o napadu: 'Mete smo izabrali sami, ne prema američkom diktatu. Tako je bilo, tako će i biti'

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends apress conference in Jerusalem
Foto: ABIR SULTAN/REUTERS
1/8
26.10.2024.
u 22:12

Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su da su rano u subotu gađale tvornice projektila i druga mjesta u blizini Teherana i na zapadu Irana.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u subotu da je Izrael izabrao mete koje je napao u Iranu na temelju svojih nacionalnih interesa, a ne prema tome što diktiraju Sjedinjene Države. Netanyahuov ured objavio je priopćenje nakon "potpuno pogrešnog" izvješća lokalne televizije da je Izrael izbjegao gađati iranska plinska i naftna postrojenja jer je tako tražio Washington.

"Izrael je unaprijed izabrao mete napada prema svojim nacionalnim interesima, a ne prema američkom diktatu. Tako je bilo, tako će i biti", priopćio je njegov ured. Izrael je u noći na subotu gađao mete u Iranu, pri čemu su poginula četiri iranska vojnika.

Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su da su rano u subotu gađale tvornice projektila i druga mjesta u blizini Teherana i na zapadu Irana. Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) potvrdila je u subotu navečer da iranska nuklearna postrojenja nisu pogođena. Izraelska odmazda za iranski napad s gotovo 200 balističkih projektila ispaljenih prema Izraelu 1. listopada bila je očekivana tjednima.

VEZANI ČLANCI: 

>>> VIDEO Napad na Teheran

Komentara 8

Avatar Caliban
Caliban
22:53 26.10.2024.

Mete su bile one koje je USA rekla da smiju biti. Točka. Da su bile koje si htio i meni bi bilo drago. Ali nisu rođeni, nisu.

Avatar bokolo
bokolo
22:51 26.10.2024.

Je li netko sada pita za "Topnicke Dnevnike" ?

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
23:18 26.10.2024.

da, tebi koji vodiš terorističku državu koja je ubila 50k civila netko vjeruje, mali si američki psić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije