OLUJA U SUSJEDSTVU

VIDEO Snažno nevrijeme pogodilo Sloveniju, jaka tuča poharala Ljubljanu i okolicu

Tuča u Sloveniji
Foto: Neurje.si
1/5
23.06.2023.
u 16:53

Za dvije hrvatske regije DHMZ je upalio crveni meteoalarm, odnosno upozorio na izuzetno opasno vrijeme. U crvenom su osječka i zagrebačka regija, dok je ostatak zemlje u narančastom ili žutom

Krajem dana i noćas na kopnu se očekuje izraženija promjena vremena s pljuskovima i grmljavinom, a u subotu i na Jadranu kad će posvuda osvježiti. Naveo je to ranije danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Promjena vremena već je stigla u susjednu Sloveniju gdje je danas padala tuča. 

Olujna superćelija koja se poslijepodne razvila nad Slovenijom divljala je nad Ljubljanom i sa sobom donijela gustu tuču. Time su uglavnom obuhvaćeni istočni i jugoistočni dijelovi glavnog grada. Na pojedinim dijelovima slovenske metropole je tuča bila i veličine jajeta. Od tamo nam je čitateljica javila da je prvi put u životu vidjela tako gustu tuču. Brojni su problemi nastali i u prometu jer su uslijed nevremena vozači, unatoč upozorenjima i zabrani svoja vozila zaustavili pod mostovima i nadvožnjacima i time zakrčili prometnice.

Fotografije tuče u Sloveniji objavio je na svojim stranicama i portal Neurje.si.

Olujni sustav se preko Ljubljane kreće prema ostalim dijelovima Slovenije, a poslijepodne i navečer se očekuje i u Hrvatskoj. Oblaci su se nakupljali cijelo poslijepodne u Austriji i Italiji tik uz granicu sa Slovenijom, a zatim su zahvatili područje oko Bovca te dijelove Gorenjske, Štajerske, Prekmurja i Koruške. 

Kako se doznaje, nevrijeme je tamo izazvalo poprilične probleme. U Prevaljama vatrogasci zbog pljuska ispumpavaju vodu iz podruma na nekoliko lokacija, javlja slovenska Uprava za zaštitu i spašavanje. 

VEZANI ČLANCI:

Za dvije hrvatske regije DHMZ je upalio crveni meteoalarm, odnosno upozorio na izuzetno opasno vrijeme. U crvenom su osječka i zagrebačka regija, dok je ostatak zemlje u narančastom ili žutom. 

"S hladnom frontom danas popodne stižu jaki konvektivni procesi u obliku grmljavinskih nevremena. Stoga smo izdali najviši stupanj upozorenja za područja s najvećom vjerojatnošću pojave tuče, kratkotrajno olujnog vjetra, bujičnih poplava", upozorio je DHMZ na Twitteru. Više o tome pročitajte OVDJE.

Komentara 3

LE
lector2corrector
17:10 23.06.2023.

čitajući raznovrsne članke, čovjek više i ne zna koje su to hrvatske regije u regiYUonu...

DU
Deleted user
21:37 23.06.2023.

Dolazi, "Dan poslije sutra".

FO
forfun
19:30 23.06.2023.

Izgleda da i Slovenci nemaju protugradne rakete, ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije