'Prvo tuča, onda kišurina'

VIDEO Nevrijeme protutnjalo okolicom Splita, padala i tuča: Bujice kod Šibenika, kamion zaglavio ispod nadvožnjaka

Nevrijeme na Čiovu
Screenshot/Slavica Vuković
03.06.2024.
u 13:31

Jako nevrijeme je oko 12:30 pogodilo dijelove Čiova, a bilo je i tuče. "Prvo tuča, onda kišurina. Sad je stalo. Trajalo je 10-ak minuta", javljaju nam čitatelji.

Visinska ciklona tijekom današnjeg dana premješta se preko područja Jadrana, što donosi vrlo nestabilne vremenske prilike. Zbog toga je posvuda oblačnije u odnosu na dane vikenda, a najviše kiše do 12 sati palo je u sjevernoj Dalmaciji.

Prema podacima mreže postaje Pljusak.com, u Starigradu su pale 62 litre kiše po metru kvadratnom, a slijede Krković 55, Biograd na Moru - Betina 53, Starigrad Paklenica i Kaprije 51, Žirje 44, Paklenica PD 40, Zaton 39, Nisko 27, Vodice 25, Benkovac 24 itd., piše Dalmacija Danas.

Radarska snimka oborina ukazuje na razvoj grmljavinskih oblaka koji su iza 12 sati zahvatili šibenski akvatorij, ali i područje koje se prostori od Šolte prema Kaštelima i dalje prema Dalmatinskoj zagori. Jako nevrijeme je oko 12:30 pogodilo dijelove Čiova, a bilo je i tuče. "Prvo tuča, onda kišurina. Sad je stalo. Trajalo je 10-ak minuta", javljaju nam čitatelji.

Nakon toga nevrijeme je zahvatilo i Šoltu. U Vodicama je u samo pola sata palo 25 litara kiše po metru kvadratnome, što je izazvalo prolazne bujice. Jedan kamion je zapeo ispod tamošnjeg podvožnjaka. Neverini bi iza 13 sati mogli zahvatiti i splitsko područje.

VEZANI ČLANCI:

U područjima u kojima ima kiše znatno je osvježilo. Primjerice, šibensko zaleđe je na 15 stupnjeva, a na jugu Dalmacije mjestimice je do 25. Neverina će biti i sljedećih sati, a vrijeme će se od utorka stabilizirati.

FOTO Poplave u Njemačkoj nose sve pred sobom: Prijeti pucanje brane, ljude spašavaju helikopterima

Nevrijeme na Čiovu
1/66
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije