Stigla promjena

Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku: Opasne pijavice na Krku, kiša i jak vjetar u Zagrebu

Foto: Istramet/Screenshot/PIXSELL
1/12
28.07.2019.
u 12:32

Na sjevernom Jadranu bit će grmljavinskog nevremena praćenog pojačanim vjetrom. Nevrijeme će se proširiti i na ostale dijelove zemlje

Obilna kiša jutros je padala na Krku. Cijeli otok oko 7 sati zahvatila je izražena grmljavinska linija u sklopu kojeg su se kod Punta javile opasne pijavice. Kamera uživo koju javno publicira TZ Punat na svojim stranicama, zabilježila je tri opasne pijavice koje su se velikom brzinom približavale obali, javlja Istramet.

Prema neslužbenim informacijama u obližnjem kampu Pila ima nekoliko srušenih stabala, a pijavica je na kopno izbacila i 2 glisera.

I Zagreb je zahvatila kiša praćena jakim vjetrom. Kiša također pada u Puli

Podsjetimo, olujno nevrijeme zahvatilo je Istru i Kvarner već u subotu, a danas je izdano crveno upozorenje za ovaj dio Hrvatske, a to znači izuzetno opasno vrijeme. U subotu je kod Kopra grom ubio čovjeka, priopćila je Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje.

Do nedjelje ujutro je obilna kiša pala na širem riječkom području. Po podacima DHMZ-a najviše kiše je (u zadnja 24 sata, do 8 sati) palo u Bakru, 58 litara kiše na kvadratni metar. U Crnom Lugu pale su 54 litre, u Kukuljanovu 48,  Delnicama 47, na aerodromu Rijeka 46.4 mm, a u Malinskoj 43.5 mm, piše Crometeo.

Prema prognozi DHMZ-a bit će promjenljivo i pretežno oblačno, te nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, osobito na Jadranu i uz njega. Već od prijepodneva na sjevernom Jadranu i uz njega bit će grmljavinskog nevremena praćenog pojačanim vjetrom, a potom i drugdje. Najviša dnevna temperatura između 25 i 30 °C.

Video: Tuča u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 8

PR
prajdali100
12:57 28.07.2019.

Božije davanje !!! Nađite gadove koji pale Dalmaciju ! Objavite njihov identitet i rezultate krim. Istraživanja.Imamo pravo znati.

LI
Linomedo
12:50 28.07.2019.

Neki su brzo kažnjeni zato što naplaćuju mjesto u hladu.

Avatar Ponosna i Lijepa
Ponosna i Lijepa
13:51 28.07.2019.

Prema Puli i Rijrci. ide Tornado pete kategorije, ruši sve pred sobom. Orjunaši brišite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije