zbog čestih promjena

Nezadovoljni maturanti prijete prosvjedom

maturanti (1)
Anto Magzan/PIXSELL
14.12.2011.
u 21:18

Ovogodišnji maturanti tvrde kako se tijekom njihovog četverogodišnjeg školovanja program promijenio četiri puta

Maturanti su, zbog stalnih izmjena pravila o državnoj maturi, najavili prosvjede, izvještava HRT.

Mirni prosvjedi trebali bi se održati, kako je za sada poznato, u Splitu i Puli, a maturanti traže da ih se obavijesti o programu koji ih čeka na četvrtoj godini tijekom prve godine srednjoškolskog školovanja.

Ovogodišnji maturanti tvrde kako se tijekom njihovog četverogodišnjeg školovanja program promijenio četiri puta, a učenici strukovnih škola se bune kako, zbog novih pravila, pri upisu na fakultet se traži viša razina za obvezne predmete.

Maturanti su se do sada izborili za mijenjanje odredbe po kojoj su se oba dijela ispita iz hrvatskog pisala. Naime, učenici su, do ove godine ispit pisali u dva dana no to je promijenjeno zbog čega su se pobunili, te je Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, Goran Sirovatka, kazao kako je primjedba prihvaćena te kako će promijeniti kalendar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije