Tajnoviti trag

Ni Pentagon ne može razjasniti misteriozno lansiranje

raketa
AFP
10.11.2010.
u 12:34

Svjedoci su vidjeli bljesak i vertikalan trag pare na nebu koji je izgledao kao da je s podmornice lansiran balistički projektil ili svemirska raketa, a ovu scenu snimile su iz helikoptera i kamere lokalne TV-postaje KCBS/KCAL

Američko ministarstvo obrane priznalo je da još uvijek ne može objasniti što se doista u ponedjeljak događalo na moru nedaleko od južne obale Kalifornije. Naime, brojni su svjedoci vidjeli bljesak i vertikalan trag pare na nebu koji je izgledao kao da je s podmornice lansiran balistički projektil ili svemirska raketa, a ovu scenu snimile su iz helikoptera i kamere lokalne TV-postaje KCBS/KCAL. Pentagon tvrdi da ovo lansiranje, odnosno njegovi tragovi koji su viđeni na nebu, nemaju nikakve veze s američkom vojskom ili NASA-inim svemirskim programom.

- Federalna agencija za avijaciju počela je pretraživati radarske snimke šireg područja, ali još uvijek nemamo rezultata, nismo sigurni što se dogodilo. Nigdje nemamo prikaz bilo kojeg brzog neidentificiranog objekta, izjavio je za CNN glasnogovornik agencije Ian Gregor napominjući da u to vrijeme nije bio najavljen niti odobren nijedan komercijalni svemirski let ili bilo kakvo lansiranje.

- Pokušavamo sve što je u našoj moći kako bismo identificirali eventualnu letjelicu i razjasnili cijeli događaj, izjavio je glasnogovornik Pentagona pukovnik Dave Lapan.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Idler 3
Idler 3
12:54 10.11.2010.

E ovo je već prava misterija...gdje li su sad onaj Mulder i njegova Scully...il je ovo ipak posel za našeg starog dobrog Jamesa Bonda >:-))

OB
-obrisani-
13:21 10.11.2010.

ispaljeno sa JEWSA broda a najvjeroajntije podmornice, recimo kad je Putko bio u Teheranu ispaljen je tomahawk sa podmornice klase Los Angeles prema Teheranu, struja ciokaubojska u Pentagonu je htjela treći cio rat nuks provenijencije, tomahawka su oborili sa patriotom iz Kuvajta, naravno o ovome cio mediji ne pišu, posada koja je oborila tomahawka se misteriozno pobila između sebe!?!?!?!?! a zapovjednik podmornice je žurno udaljen sa dužnosti, e sad se vi zamislite što bi ovo moglo biti? recimo iranci ispalili raketu na JEWSA imamo novi Perl Harbour idemo onda od Irana napraviti novi Japan

JA
Jazuji
13:05 10.11.2010.

Izgleda mi kao močvarni plin, a možda i kineske pogrebne leteće lampe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije