17.03.2014. u 14:00

Iako Kabok nije izričito rekao da sve miriše na rat, u njegovu javljanju u subotnjem Dnevniku mogla se osjetiti neizvjesnost.

Iskusni ratni reporter Zoltan Kabok, kojeg se jako dobro sjećam po njegovim dramatičnim javljanjima iz Šibenika za vrijeme Domovinskog rata, stigao je na Krim. Znači li to da je HTV konačno dešifrirao da se u Ukrajini događa nešto nesvakidašnje, nešto što se neće završiti za nekoliko dana? Iako Kabok nije izričito rekao da sve miriše na rat, u njegovu javljanju u subotnjem Dnevniku mogla se osjetiti neizvjesnost i ona nedefinirana nelagoda koju donosi ratna psihoza. Kabok nas nije želio plašiti, ali nije ni izvještavao s ratnog Krima kao da je riječ o ljepotama Bajkalskog jezera. Naglasio je da je ruska vojska zauzela ukrajinsko mjesto koje nije na Krimu te da je kijevska vlada spremna intervenirati. Ljudski je željeti i očekivati mir i nastavak normalnog života, ali opet ne možemo zanemariti ono što se događa na terenu.

Problem Krima više je ili manje riješen. „Odlazi“ u Rusiju gotovo bez ispaljenog metka. Prava se drama očekuje u jugoistočnoj Ukrajini, ponajviše u nama dobro poznatim nogometnim gradovima Harkivu i Donjecku. Reporter Kabokova kalibra i iskustva trebao bi tamo otići i odmah bi mogao osjetiti „ miris baruta“. Rusi iz Donjecka i Harkiva žele se priključiti majčici Rusiji ali, za razliku od Krima, koji je šaptom pao, tamo su i ukrajinski nacionalisti znatno jači. Neće se predati bez borbe. Tamo su već pale i prve žrtve u ovom puzajućem ratu između Rusije i Ukrajine. Tako mi političke korektnosti, ovo je uvod u vrlo ozbiljan sukob između NATO-a i Rusije. Stoga je prilično izvjesno što će biti sljedeća stanica iskusnog ratnog reportera Kaboka.

>>Putine i Obama, ne počinjite rat dok ne dođe gospoda s HTV-a

Komentara 15

NE
neutralni
14:15 17.03.2014.

To je gotova stvar,poslije Krima ide istocna Ukrajina,to je pticama na grani jasno...Ukrajinska vojska nema teoretske sanse protiv moderne vojne tehnologije Rusije,mogu svi reodm smao izginuti,nista drugo...Imaju li pojma ti koji sanjaju o ratu sto sve Ruska vojska ima,ako krenu,nece ostati kamen na kamenu...

LD
lopov drpiga
14:19 17.03.2014.

Užas za organizatore puča u Kijevu... Nakon relativno bezbolne smijene vlasti i instaliranja baš onog vođe koji se spominjao u hakiranom razgovoru dvoje američkih dužnosnika sada se javljaju dva problema... Rusija i radikalna desnica kao posljedica agresivne ruske politike... Za EU nije moglo gore...

KI
Kissinger
19:11 17.03.2014.

moj ćuriću ,ta vam se želja za ratom nebu ispunila.tako dostojanstveno i kulturno krimljani dobiše državu-ne razbiše čak ni jedan prozor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije