GVOZDEN FLEGO:

'Nije istina da RH ne čini dovoljno da zaštiti ćirilične natpise'

gvozden flego
Patrik Macek/PIXSELL
02.10.2013.
u 16:50

Aligrudić je obmanuo javnost čime je nastojao narušiti zajedničke napore na poboljšanju odnosa između Hrvatske i Srbije, poručio je Flego

Gvozden Flego, voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, uputio je pismo voditeljici izaslanstva parlamenta Republike Srbije Aleksandri Djurović vezano uz izjavu člana tog izaslanstva Miloša Aligrudića o dvojezičnim natpisima u Vukovaru.

\"U svojemu nastupu 30.9. 2013., u okviru slobodne rasprave, gospodin Miloš Aligrudić, člana Izaslanstva Republike Srbije u PSVE, iznio je mnoštvo neistina na račun Republike Hrvatske, između ostalog kako vlasti Republike Hrvatske ne čine dovoljno da sačuvaju ćirilične natpise na službenim zgradama u Vukovaru. Stvarnost je upravo suprotna tim tvrdnjama pa je iznošenjem pogrešnih podataka gospodin Aligrudić obmanuo javnost čime je, moram nažalost reći, nastojao narušiti zajedničke napore na poboljšanju odnosa između Hrvatske i Srbije\", poručio je Flego u pismu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije