ANALIZA DRAGANA BAGIĆA

Nije problem rast minimalnih plaća nego stagnacija srednjih

22.10.2024.
u 12:20

Sindikati moraju staviti naglasak na međuodnose i raspone te osigurati da i ostale plaće barem donekle prate kretanje minimalne plaće

Ključne riječi

Komentara 3

TO
tomislav10
12:49 22.10.2024.

Baš tako. Npr. plaće trgovaca su u zadnje tri godine s 400-500€ narasle na 800-1000€, odnosno cca 100%. A ostalih?

LL
lijepa_li si
13:00 22.10.2024.

teško je vjerovat ,,analizatorima,, od igle do lokomotive!

Avatar kozorog
kozorog
13:59 22.10.2024.

treba se boriti protiv povećanja plaća!! jeste vi normalni, kad smo imali plaće od 2,500 kuna, benzin je bio ispod 4 kune, piva, kruh, osnovne namirnice zbilja jeftine. kila pšenice 1 kunu, kao i sada. vratite nam stare plaći i stare cijene. relativno smo bili bogatiji, više si priuštili. za 20 eura apartman, sad mi tolko klimu žele naplatiti! nego, gdje nam je nestala produktivnost, jedino mjerilo? nikom nije čudno da imamo poplavu ljudi sa fakultetskim diplomama, a to nam se nigdje ne pozna? nema novih firmi koje bi otvarali ti mladi obrazovani sposobni. gdje su nam uspješne žene, pa one čine 60% fakulteta! trebale bi proporcionalno tome i biti motor ekonomije. svi bi velike plaće, a nitko ne bi za taj novac radio. ne na način na koji se radi 'tamo vani'. dal tamo tipkate na mobu 3 sata pod radnim vremenom? dal tamo na skeli visite 2 sata na mobitelu? dal tamo vas 7 čekate da jedan sa strojem nešto iskopa? dal ste tamo u 15.00 već vani, na ulici? neki dan ste objavili usporedbe po broju radnih sati, ispali smo jako visoko, a recimo japanci manje od nas rade. milić na proputovanju japanom čuje da rijetko koji radi manje od 12 sati dnevno, 28 dana mjesečno... otkud te statistike koje nas dižu visoko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije