OPET NA BLOGU

Nije slučajno da je Todorić prozvao Crnjca

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
26.09.2017.
u 07:00

Todorić je uz Crnjca spomenuo i Vladimira Bošnjaka, kojeg je Crnjac lani doveo u Agrokor, a obojica su nekada radili u investicijskoj kući Caib

Ivica Todorić i dalje je aktivan na blogu i želi privući što je moguće više pozornosti do petka kada će se održati sjednica privremenog vjerovničkog vijeća i objaviti revizorsko izvješće za prošlu godinu.

Kako smo već pisali, prvi su nalazi pokazali da su obveze oko 40 milijardi kuna, a vrijednost imovine oko 23 milijarde kuna. Povlaštene informacije Za sada, sve što je objavio Todorić, nije novost, sve dok ne pokaže dokaze. Posebno ne ona na koju cilja, a to je prisila na potpisivanje lex Agrokor ili udruženo djelovanje u cilju preuzimanja Agrokora određenih interesnih skupina. Jedino što donekle djeluje zanimljivo jesu prozvane osobe koje nisu dio Vlade i izvanredne uprave, nego su iz redova dobavljača ili bivših zaposlenika Agrokora, a čime i Todorić pokazuje koliko se osjeća povrijeđenim zbog osjećaja da su ga nekada najbliži suradnici iznevjerili.

Primjerice, nije slučajno u objavi od nedjelje spomenuo svog glavnog financijaša i obiteljskog prijatelja Ivana Crnjca. Kao što je Večernji list već pisao prije dva mjeseca, Crnjac, koji se na početku prozivao kao najodgovorniji, jer je brinuo o financijama, na kraju nije angažirao odvjetnika, pa se odmah pretpostavilo da je on osoba, uz još neke bivše direktore Agrokora, koji će reći u istrazi više podataka o radu bivše uprave.

Todorić je uz Crnjca spomenuo i Vladimira Bošnjaka, kojeg je Crnjac lani doveo u Agrokor, a obojica su nekada radili u investicijskoj kući Caib, gdje je uostalom nekada radio i izvanredni povjerenik Ante Ramljak. U ponedjeljak se Todorić na blogu osvrnuo na kršenje nekoliko zakona – Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Zakona o javnoj nabavi, Zakona o pravu na pristup informacijama i Zakona o tržištu kapitala.

I opet se Todorić usmjerava na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić pa se tako pita, tj. njegovi odvjetnici, je li ministrica Dalić pri izradi i donošenju lex Agrokor bila u sukobu interesa zato što je, kako kaže, u obavljanju javne dužnosti povrijedila načelo nepristranosti te je svoj privatni interes i privatni interes osoba s kojima je povezana stavila iznad javnog interesa. Pita se i je li zatražila mišljenje o angažmanu vanjskih savjetnika čime nije otklonila sumnju u postojanje sukoba interesa, da je pogodovala sebi i svojim savjetnicima koristeći povlaštene informacije, te poziva i Hanfu da utvrdi je li bilo zloporabe tržišta pri trgovanju dionicama društava iz Agrokora koristeći te informacije...

Prema našim saznanjima, Hanfa je već bila u nadzoru prozvane investicijske kuće InterCapital i nije nađeno ništa. Očuvanje stabilnosti O tim se temama puno govorilo, no tada je Martina Dalić rekla da je zadaća Vlade, među ostalim, i očuvanje stabilnosti domaćeg gospodarstva. Trenutačno ministrica Dalić ne želi komentirati objave I. Todorića jer, kako je rekla u petak, tim objavama ne bi trebalo davati na važnosti. Svoje je stajalište s premijerom Plenkovićem iznijela dan kasnije podsjetivši u kakvoj je situaciji Agrokor bio i kakva je prijetnja bila gospodarstvu dajući tako opet do znanja da je spašavanje Agrokora donošenjem zakona bio javni interes.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:18 26.09.2017.

Todoric postavlja pitanja a trebao bi davati odgovore, npr. Gdje je 45 milijardi kuna koje je duzan ? Zasto su mu radnici radili za kikiriki dok je on vozio helikoptere i jahte, te pravio vikendicu od kulmerovih dvora ? Zasto je jedino on mogao da neplaca dobavljace 6mj i vise, Kako je dosao do vlasnistva gotovo svih kombinata i pik-ova u HR ?, tko i kako mu je dao citav otok ?, itd..itd...itd..

Avatar comparator
comparator
09:19 26.09.2017.

Agrokor je osmišljen za pranje novca i to je za sada jedina činjenica .

OB
ObrenM
07:43 26.09.2017.

Ove objave mi ipak unose odredjene sumnje u ciste ruke ove vlade u aferi Agrokor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije