ANALIZA MIRKA GALIĆA

Nije važno tko će dobiti ovaj rat. Sad je ključno drugo pitanje

30.03.2022.
u 20:30

Od teškog pitanja tko će dobiti u ratu svijet se okreće prema drugom pitanju: tko će dobiti poslije rata? Rusija je sebi nanijela toliku štetu da je ne mogu podržati ni njezini prijatelji. U jednome treba biti objektivan: Putin je mogao uživati pravo velike države da ne želi da joj druge velike države, udružene u vojni savez, dođu na granicu. Ali on je svoje pravo na sigurnost prokockao kad je krenuo silom oduzimati pravo drugoj državi da postoji i da bira slobodno s kim će i kako surađivati. Invazijom na Ukrajinu Rusija je krhki svjetski poredak dovela u opasnost u kakvoj nije bio od posljednjeg velikog rata.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:55 31.03.2022.

Putin nije car nego komunjara koja je došla iz sovjetskog KGB-a. KGB nema nikakve veze s ekstremnom desnicom. KGB je bila tajna služba ekstremno lijevog komunističkog Sovjetskog Saveza. Ruska vojska kada ulazi u ukrajinska sela i gradove maše zastavom Sssr-a. Na skoro svakom ruskom tenku ili zrakoplovu možemo vidjeti simbol komunističke diktature crvenu zvijezdu petokraku pod kojom je i naša zemlja razarana 90tih.

Avatar Cantor
Cantor
21:04 30.03.2022.

To krizno zbijanje redova u Europi će trajati ograničeno vrijeme dok traje neposredna opasnost, odnosno percepcija o opasnosti. Kada se to malo smiri na prvo će mjesto izbiti parcijalni interesi članica i prebijanje problema preko tuđih leđa. Baš kao i ranije. Samo će sada sve biti puno teže jer će na svaki euro štete koju će Rusiji nanjeti sankcije Europa trpjeti 3 ili 5 eura štete od tih istih sankcija. Kada bi Europa barem odustala od izgradnje socijalizma i etatitzma koje uporno provodi možda bi se nešto i pokrenulo u pravom smjeru. Ali kako je lakše ugađati građanima odgađanjem neizbježnog to se vjerojatno neće dogoditi...

Avatar nekakav
nekakav
09:18 01.04.2022.

nek ameri uživaju kad će im početi dolaziti druge sile na granice. putin 15 godina upozorava da rusija neće tolerirati američke rakete na svojim granicama. nisu ga slušali. sad ga ako ništa drugo čuju. nije rusija albanija da propadne, u boljem su položaju nego 98-e kad su bankrotirali, slušajući ameriku, europu, svjetsku banku, mmf. sve to je u rusiji za vrijeme jeljcina provodio kozirev, onaj isti koji je pobjegao iz rusije nedavno, i sad filozofira u londonu kako je putin sve krivo napravio. tog kozireva u rusiji ne da mrze, ne postoji riječ što o njemu misle tamo, čitajte vi malo o njemu. taj kozirev je smjestio rusima, pustio nato da se razmaše, da se bomba srbija što je bila točka nakon koje više rusija nije bila sa zapadom dobra, jeljcina su maknuli, najednom je postao pijanac, do onda alkohol nije bio problem za suradnju, sve dok je bilo u interesu amerike. kad se pojavio interes rusije ploča se okrenula. rat će dobiti rusi, oni će uzeti dio ukrajine, o tome se jasno na zapadu govori, ne javno, al ispod stole kruže karte i prijedlozi. rusija će rane zalizati i zadovoljiti se nekim teritorijalnim probicima u za nju strateški bitnom području. problem je kako ćemo mi nakon ovog. dal ćemo sad na jednaki način tretirati svaki napad neke države na drugu, uvoditi sankcije, oduzimati imovinu, izbacivati iz sporta... jer ako to ne budemo nastavili raditi, onda imamo problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?