Počela privatizacija

Nijemcima za 1,23 milijarde eura zračni most za Grčku

A tourist takes a selfie in the village of Oia on the Greek island of Santorini, Greece, July 1, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras has written to international creditors saying Greece could accept their last bailout offer if some conditions were c
Foto: Reuters/PIXSELL
19.08.2015.
u 18:55

Najveća njemačka zračna luka preuzet će aerodrome na grčkim biserima – Mykonosu, Santoriniju, Skiathosu, Rodosu...

Dan prije nego što je njemački Bundestag odobrio treći paket pomoći Grčkoj težak 86 milijardi eura, vlada u Ateni izvijestila je jučer da je 14 zračnih luka prodala Frankfurtskoj zračnoj luci (Fraport) za 1,23 milijarde eura.

Najveća njemačka zračna luka javila se na samom početku grčke dužničke krize, kada su vjerovnici najavili da će Atena morati prodavati zračne luke, željeznicu i druge velike kompanije i infrastrukturne objekte u vlasništvu države da bi počela vraćati dugove.

Ovo je najveća privatna investicija u Grčkoj od 2008. godine, objavili su grčki mediji prenoseći izjavu iz grčkog fonda za privatizaciju – Taipeda.

Uz Solun, drugu najveću grčku zračnu luku, Nijemcima je pripalo i 13 regionalnih aerodroma među kojima su i oni na najatraktivnijim grčkim turističkim destinacijama – otocima Mykonosu, Santoriniju, Skiathosu, Rodosu, Krfu, Kosu...

Grčka je kao preduvjet za novu pomoć osnovala fond za privatizaciju težak 50 milijardi eura. 

>> Bundestag prekida godišnji zbog Grčke

>>Istraživanje: Njemačka na grčkoj krizi zaradila oko 100 milijardi eura

Komentara 20

AA
AAlien
19:19 19.08.2015.

Ovo je budućnost Hrvatske, baš kao što smo prodali hrvatski telekom svojim jelte prijateljima koji su danas monopolisti na cijene i usluge, a osim toga zdušno financiraju pročetnički Tportal. Živjeli...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:23 19.08.2015.

Ocito da zracne luke i nisu bile njihove? Mislim, nisu bile gradjene vlastitim novcem nego kreditima. Nesto slicno kao nase autoceste, nase su, a mozda i nisu?

Avatar dras32
dras32
19:10 19.08.2015.

Tako će drug Garavi sad kad uskoro postane premijer prodat i autoceste i željeznice i zračne luke i poljoprivredno zemljište, sve što drugarica Merkel poželi, a vama dragi moji Hrvati će ostat gaće na štapu i ruka na srcu, tražili ste, gledajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije