ZBOGOM PUCNJAVI

Nikad mirniji Božić

27.12.2002.
u 00:00

* Blagdanske pucnjave gotovo i nije bilo, uključujući i prije neizbježne petarde

Prvi izvještaji hrvatskih policijskih uprava govore da smo imali najmirniji Božić u proteklih desetak godina! U Zagrebu tako prvi put nije zabilježeno da je u neki stan uletio zalutali metak, niti je itko na bilo koji način ozlijeđen. Blagdanske pucnjave gotovo i nije bilo, uključujući i prije neizbježne petarde.

- Zahvaljujemo građanima! Policija je puno radila, dogovarala se sa svim strukturama društva, a puno su učinili i mediji. K tome, u prosincu je vraćeno oružja više nego cijele godine - zadovoljno je kazala glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

I osječka je policija ocijenila da građani godinama nisu slavili tako dostojanstveno. Samo jedan nesretan slučaj dogodio se na Božić, petnaestak minuta poslije ponoći. Izbio je požar na Vijencu Ivana Meštrovića, u stanu kojim se koristi Z. S. (47). Vatra je buknula zbog pregrijavanja kabela za osvjetljavanje božićnog drvca, a šteta u stanu je oko 50.000 kuna.

Na splitskom i riječkom području također je bilo spokojno.

Na žalost, tamni događaji nevezani uz svetkovanje nisu sasvim izostali. U Vrsaru je na Badnjak ujutro M. B. (67) hicima ubio svoju nevjenčanu suprugu Reziku Delić (50), a zatim pucao sebi u glavu. Teško je ozlijeđen. Kod Ližnjana na pulskom području istoga dana popodne u požaru barake u dvorištu obiteljske kuće poginuo je Valentin Božac (82).

U prometnoj nesreći u Karlovcu, također na Badnjak, oko 7 sati, poginuo je Nenad Ferenac (25). Svojim automobilom udario je u teretnjak. Jučer, pak, oko 2.15 sati, u Zadru je poginula vozačica Antonija Šimunić (27), nakon što je na nju naletio automobil kojim je Agron G. (24) iz nepoznatih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika...

H. Dečak, M. Marić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije