NEMA PODRŠKE

Nikolić i Vučić ne podržavaju referendum u RS-u, ali osudili 'organizirane napade protiv srpskog naroda'

01.09.2016.
u 16:14

Predsjednik i premijer oštro su osudili organizirane napade koje iz pojedinih zemalja regije stižu protiv Republike Srbije i srpskog naroda, kao i licemjernu šutnju kojom se pravi lažna ravnoteža kad su u pitanju međunarodne zajednice

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i njezin premijer Aleksandar Vučić danas nisu pružili podršku referendumu u RS-u, ali ni na koji način ne žele utjecati na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj, prenosi Blic.rs.

U službenom priopćenju naglašavaju kako će Srbija bez obzira na određene razlike u pogledima na situaciju u regiji uvijek podržati srpski narod, građane i institucije Republike Srpske.

Priopćenje je stiglo nakon sastanka s članom predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, koji je prvi stigao na sastanak, s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Vučić i Nikolić s nazočnima su razmatrali trenutačnu situaciju nakon što je je Upravni odbor Savjeta za primjenu mira u BiH pozvao vlasti Republike Srpske da odustanu od referenduma o Danu RS-a.

Predsjednik i premijer oštro su osudili organizirane napade koje iz pojedinih zemalja regije stižu protiv Republike Srbije i srpskog naroda, kao i licemjernu šutnju kojom se pravi lažna ravnoteža kad su u pitanju međunarodne zajednice.  

>> BiH je između EU i kaosa

Komentara 62

DU
Deleted user
16:43 01.09.2016.

hehehehe...kratko i jasno...mi ne podrzavamo referendum, ali podrzavamo izabrane predstavnike RS...a oni podrzavaju referendum...i sad je zvanicno, bice referenduma...

PO
Posten
17:29 01.09.2016.

Pa nije problem ako Srbi u BiH nepostivaju ustav BiH zasto to pravo nebi mogao imati Sandzak il Vojvodina? Ako je do cijepanja onda sve pocijepati i sta kome ostane. Al ne u Srbiji to nemoze da se krsi ustav al svagdje drugo u susijedstvu moze.

SE
Ser
19:18 01.09.2016.

Srpski narod ima pravo na referendum . Sto je R Hrvatska okrenula ledja Hrvatima u Bosni to je problem hrvatskog naroda u bosni, to nije problem Srba u RS..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije