17.10.2014. u 14:00

Ako Ukrajinci opet počnu krasti njihov plin za EU, onda će Rusi za toliko smanjiti pritok plina za EU. Zašto to jasno upozorenje naše televizijske kuće nisu primijetile?

S obzirom na izvještavanje nacionalnih televizija, dolazak Vladimira Vladimiroviča u Beograd bio je stereotipni događaj. Svi su primijetili da se srbijanski predsjednik ubio od pokušaja da na lošem ruskom ugodi Putinu dok mu je darivao odlikovanje, no propustili su odaslati glavnu vijest. Premda je RTL-ov izvjestitelj Petar Panjkota, inače spretan novinar, čak rekao da Rusija i Srbija nisu Zapadu odaslale neku poruku, zahvaljujući internetu i streamingu moglo se u izravnom prijenosu pratiti putem TV Srbije 1 što se zapravo događalo.

Dakle, svaki iskusniji novinar obratio bi pozornost na presicu Putina i Vučića, gdje su novinari mogli, samo Putinu, postaviti tek dva pitanja. Prvo su postavili Rusi, bez veze, a drugo državni Tanjug. Pitali su kako će biti s opskrbom plina ove zime za Europu. Putin, kakav već jest kuler, objasnio je da je Rusija ozbiljan partner i da poštuje dogovore. No, onda je dodao, ako Ukrajinci opet počnu krasti njihov plin za EU, da će za toliko smanjiti pritok plina za EU! Može li to biti jasnije upozorenje? Naše televizijske kuće to nisu primijetile. Nadalje, svi su izvijestili o vojnoj paradi, opet stereotipno.

Dok je patetični Nikolić govorio kako su Srbi i Rusi oslobodili Beograd, Putin je, valjda deset puta ponovio da su to, naprotiv, učinili "Sovjeti, Sovjetski Savez i jugoslavenski partizanski pokret". Putin je jak jer mu ne pada na pamet falsificirati povijest. Pa čak ni kad se nađe pred srbijanskim vodstvom zaljubljenim u Ruse. Zato i jest velik. I zato valja pokušati analizirati što govori.

PLUS

U Dobro jutro Hrvatska prikazan je HTV-ov prilog o pučkoškolcima koji rade animirane filmove. – Pogledajte moj film na YouTubeu, aplikaciju mi je donio tata, kaže malac. Respect

MINUS

Garažu u u njemačkom Wolfratshausenu, gdje je Udba ubila Đurekovića otkrila je Ivana Ivanda s Nove TV. Šteta što je isti kadar Jozo Čurić s HTV-a imao dan prije.

>>Tko bi rekao da će se na Frljića obrušiti Titova unuka

>>Zašto u HTV-ovoj emisiji Piramida pobjeđuju inače omraženi političari?

Komentara 116

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:18 17.10.2014.

Srbija je jedina zemlja koja je rehabitirala zločince kao sto su četnici i promijenila im "istoriju"

DU
Deleted user
14:26 17.10.2014.

Koga briga za Beograd, partizane, srbiju i srbe

SA
samoborka
15:06 17.10.2014.

Gledam malo onu paradu u Beogradu jucer, i osjecam neko sazaljenje prema tim Srbima. Hrvatima stalno spocitavaju uvlacenje Njemackoj i Austriji, a sami se toliko ponizavajuce uvlace Rusima da je bolno za gledati. Rusi su sila. Siletina. Njima je Srbija samo krajnje nebitna tockica na rubu Europe kojoj jedino malo zatepaju kada im usfali doza necijeg dodvoravanja. A nikada joj nista ne daju. Rusiji je interes bila Jugoslavija, a ne vi Srbi. Podrzavali su vas za vrijeme Juge iskljucivo zato sto ste podrzavali Njihove interese. Sada ste za njih nitko i nista. Iskoristena roba. Jeste li primijetili nezainteresiranost na Putinovom licu tijekom cijelog boravka u Beogradu? Vidjelo se da je kod vas reda radi i da se posluzio vama iskljucivo radi pokazivanja Svojih misica Zapadu. Da se razumijemo, sve to sto govorim vama za Ruse, isto mislim i za Njemacku prema Hrvatskoj. Politika se ne zasniva na ljubavi i na bratstvu, nego iskljucivo i samo na interesima. Da se razumijemo, nemam nista protiv vaseg okretanja Rusima. Dapace, samo dajte. To je Hrvatskoj u interesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije