POSLANI KUĆI

Njemačka deportirala skupinu kriminalaca u Afganistan, svaki dobio po 1000 eura na ruke

zrakoplov
Pixabay
30.08.2024.
u 09:58

Deportaciju je organiziralo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Njemačka je u petak ujutro deportirala više osoba u Afganistan, javljaju njemački mediji. Deportirane osobe su prekršitelji zakona u Njemačkoj, piše Fenix magazin. O tome je prvi izvijestio novinski časopis 'Der Spiegel'. Sasko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je proces deportacije njemačkim medijima. Rano ujutro iz Leipziga prema Kabulu poletio charter zrakoplov Qatar Airwaysa.

Ovo je prvi deportacijski let od dolaska talibana na vlast u Afganistanu prije tri godine. Pozivajući se na sigurnosne krugove, Spiegel piše da se u Boeingu 787 navodno nalazi 28 afganistanskih kriminalaca. Oni su tijekom noći dovezeni u Leipzig iz raznih saveznih zemalja: Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Hessen, Mecklenburg-Zapadno Pomorje, Donja Saska, Sjeverna Rajna-Vestfalija, Falačko-Porajnje, Saska, Saska-Anhalt i Tiringija.

Deportaciju je organiziralo Ministarstvo unutarnjih poslova. Prema izvješću, svaki je deportirani dobio 1.000 eura na ruke. U zrakoplovu bi trebao biti i liječnik, a pripreme za deportaciju trajale su čak dva mjeseca. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije