racije i pretrage

Njemačka policija zbog sumnje u urotu upala u stanove salafista

polizei, njemačka policija
Arhiv VL/AFP
14.06.2012.
u 12:41

Njemački dužnosnici strahuju da salafiti žele uspostaviti šerijatski zakon u Europi te kako potiču ratobornost u zajednici društveno otuđenih mladih muslimana u Njemačkoj

Gotovo 1000 policajaca izvelo je racije diljem Njemačke kako bi slomili mrežu radikalnih islamista salafista koji se sumnjiče za kovanje urote protiv države. Njemački dužnosnici strahuju da salafiti žele uspostaviti šerijatski zakon u Europi te kako potiču ratobornost u zajednici društveno otuđenih mladih muslimana u Njemačkoj.

Salafistička zajednica u Njemačkoj broji oko 4000 članova, a ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friedrich, najavljujući obračun s islamistima, objavio kako je već zabranio djelovanje salafističke organizacije Millatu Ibrahim, a u racijama bi mogli biti prikupljeni dokazi protiv još dvije salafističke organizacije, javlja Reuters.

U današnjim racijama policija je pretražila 70-ak stanova i zajedničkih prostorija salafista u Berlinu, Hamburgu i još nekoliko njemačkih gradova.

Ključne riječi

Komentara 7

TT
The Time of Troubles 1612
13:49 14.06.2012.

Al-Kaida ohrabrena podrskom u Siriji od strane Saudijske Arabije i UKUSA siri se u Europu.

DE
Daniel Ellsberg je heroj
14:20 14.06.2012.

Nemoguce je u Libiji, Siriji, Rusij podrzavati ove fundamentaliste a u Europi im zatvarati djelovanje. Sto kaze gospodja Clinton? Ona izigrava svakom loncu poklopac, a sad suti, zasto?

M1
Mozart 1000
13:21 14.06.2012.

Pocela je Saudijska Arabija da ceprka po americkim vazalima. kako ce ovo zavrsiti? Zar mi nemamo dovoljno problema u Europi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije