Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT VRIJEDAN MILIJARDU EURA

Njemačka planira širiti važnu autocestu na čak 10 traka, ali neki se već bune

Strike called by the German trade union Verdi in Frankfurt
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/2
27.06.2024.
u 09:24

Stranka Zeleni aktivno vodi kampanju protiv širenja autoceste, a projekt odbija i grad Frankfurt na Majni

Njemačka savezna vlada planira proširiti autocestu A5 u Hessenu sa sadašnjih osam na deset traka. Od tog se projekta ne odustaje ni nakon što je više od 100.000 ljudi prosvjedovalo. Stručnjaci smatraju kako bi projekt imao razoran utjecaj na okoliš s obzirom na to da bi se uništile brojne kuće, vrtovi i drveće, a utjecalo bi se i na područja zaštite ptica i pitke vode.

Stranka Zeleni aktivno vodi kampanju protiv širenja autoceste, a projekt odbija i grad Frankfurt na Majni. Prema studiji izvedivosti, proširenje A5 na deset traka koštalo bi oko 1,1 milijardu eura, navodi Fenix magazin.

Platforma Aktion.Campact.de pozvala je prosvjednike da i dalje prosvjeduju te je navela: "Zaustavite autocestu s deset traka! Punom brzinom u klimatsku katastrofu: prva njemačka autocesta s deset traka bit će izgrađena u blizini Frankfurta na Majni – ravno kroz rezervat za ptice". Osim prosvjednika i gradske uprave Frankfurta na Majni, protiv proširenja A5 jasno se izjasnila i Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša i prirode (BUND).

FOTO/VIDEO Migrant upao u jamu duboku 12 metara, spašavali ga HGSS-ovci


Strike called by the German trade union Verdi in Frankfurt
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

TI
Tinček
12:06 27.06.2024.

Nerast. Nećemo ceste niti pašnjake. Hoćemo se vratit na konje ili se konje također neće smjeti uznemiravati. Brijao sam na zelano dok nisam vidio represiju novo osvještenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije