POLICIJA OPET UPOZORAVA VLASNIKE

Njemački državljanin prijavljen jer su njegovi psi nasrnuli na turistkinju iz Srbije i ugrizli je

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
12.10.2024.
u 11:17

Psi su nasrnuli na 59-godišnjakinju te su je ugrizli za nogu, pri čemu je ona lakše ozlijeđena

Muškarac (37), njemački državljanin prijavljen je zbog remećenja javnog reda i mira jer je bez nadzora vodio pse koji su napali 59-godišnju srbijansku državljanku. Kako je priopćila umaška policija, dogodilo se to 9. listopada u 14 sati kada je u turističkom naselju na području Umaga neoprezno i bez nadzora šetao dva psa. Psi su nasrnuli na 59-godišnjakinju te su je ugrizli za nogu, pri čemu je ona lakše ozlijeđena. Policija ponovo upozorava građane i turiste da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

- Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) trebaju koristiti povodaca i brnjicu dok ih vode u šetnju, a kako bi ograničili slobodno kretanje životinje i mogući nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu - kazali su u policiji.

GALERIJA Najopasnije životinje na svijetu: Najopakija je odgovorna za smrt čak 750.000 ljudi godišnje
Ilustracija
1/26
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije