Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJI PUT IŠLA KAO DIJETE

Njemica na duljem odmoru nije bila 32 godine: 'Ponekad se pitam zašto i dalje idem na posao'

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
10.09.2023.
u 18:54

Ona živi sama i zarađuje između 1.450 i 1.659 eura neto mjesečno. Stanarinu, struju i internet plaća, kako kaže, nešto više od 800 eura

Njemica (38) nije otišla na dulji godišnji odmor 32 godine, odnosno zadnji je put išla kada je imala svega šest godina. To joj ne dopuštaju primanja jer ona, kao i svaki peti stanovnik Njemačke, nema novca za duži odmor. “Nikad zapravo nisam bila na odmoru. Zadnji put kad sam imala šest godina bila sam na Baltičkom moru s roditeljima. Nikad više nakon toga nisam bila na odmoru, jer si to ne mogu priuštiti”, rekla je 38-godišnjakinja, prenosi Fenix magazin.

Ona živi sama i zarađuje između 1.450 i 1.659 eura neto mjesečno. Stanarinu, struju i internet plaća, kako kaže, nešto više od 800 eura. Njezini su prihodi dostatni za svakodnevni život, no što se tiče odmora, ima dovoljno za izlet s vremena na vrijeme.

VEZANI ČLANCI:

"Svaka peta osoba financijski si ne može priuštiti da svoj odmor provede negdje drugdje osim kod kuće. Više od 14 milijuna ljudi u Njemačkoj ima dohodak kućanstva manji od 60 posto srednjeg dohotka – za jedno kućanstvo to je gotovo 1.200 eura neto”, ističe njemački stručnjak koji se bavi pitanjima siromaštva.

Njemica se ne smatra siromašnom, no svejedno nema dovoljno za otići na godišnji odmor. “Ponekad se pitam zašto i dalje idem na posao”, kazala je.

Prema istraživanju, više od trećine stanovništva ima problema s podmirivanjem neočekivanih troškova. Više od 15 posto ne može si priuštiti zamjenu dotrajalog namještaja, a dva para cipela u dobrom stanju nedostupna su za gotovo svakog desetog građanina.

VIDEO Kći je naručila pizzu bez njenog znanja, a onda ju je dostavljač iznenadio gestom: 'Rasplakao me'

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
21:03 10.09.2023.

Malo mi je ovo nejasno: Tako puno radi, a ima tako malu plaću? Čudno.

DO
doktorica
23:46 10.09.2023.

Neka dođe u Hrvatsku,tu je Eldorado

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije