NEUGODNO ISKUSTVO

Njemica na ulazak u Hrvatsku čekala 11 sati: 'Policajci su bili zlobni, pomoći nisam imala...'

10.12..2010.,Bregana - Granicni prijelaz Bregana. Hrvatsko-Slovenska granica. Photo: Boris Scitar/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/6
14.04.2017.
u 11:03

'Nisam mislila da mi se ovako nešto može dogoditi'

Hannelore Oettle (83) iz Neusässa na hrvatsko-slovenskoj granici doživjela je prilično neugodno iskustvo koje je rezultiralo s pola dana obilazaka, 11 sati čekanja i kaznom od 250 eura.

Umjesto odlaska na izlet u Rabac, Njemica je na granici zadržana iz vrlo jednostavnog razloga – nije imala putovnicu, a podaci putničke agencije s kojom je putovala nisu bili dovoljni.

Prošle je godine, kazala je za Augsburger Allgemeine, pokradena. Lopov joj je uzeo torbicu u kojoj se nalazila putovnica i osobna iskaznica, pa je poučena tim iskustvom uzela samo – zdravstvenu.

– Nisam mislila da mi se ovako nešto može dogoditi – rekla je. 

Iz solidarnosti s drugim putnicima, izašla je iz autobusa i planirala otići u Koper, u koji bi joj iz Njemačke poslali dokumente. Srećom, naišla je na mladog talijanskog studenta koji ju je odvezao do hotela u Kopru.

Iako je priznala kako je pogreška njezina i da će idući put sigurno znati bolje postupiti, požalila se na tvrdoglave i nepristojne policajce koji su bili ''zlobni prema njoj'', na nedostatak pomoći i uputa, pa čak i na okretanje leđa u putničkoj agenciji. 

>> Slovenija kaže da je od početka upozoravala na posljedice provedbe novih schengenskih pravila

>> Kolona pred Breganom, na ulaz u Hrvatsku čeka se pet sati

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar ivo587
ivo587
11:37 14.04.2017.

A "izbjeglicama" su rekli sretan put i samo naprijed bez osobne, koliko ih je ono ušlo 1-2 miliona, toliko kažu, možda i više.

DU
Deleted user
11:55 14.04.2017.

Na HR-SLO granici je trebala zatražiti za međunarodnu zaštitu (azil) i stvar bi bila odmah riješena ...

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
12:49 14.04.2017.

a da gospođa proba otići u london samo sa zdravstvenom iskaznicom, ili recimo u norvešku... pa da nam napiše kako je prošla?! ... da ne govorim kako bi netko od nas prošao da pođe u njemačku bez putnih isprava... ovo je članak o ljudskoj gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije