DOBILI PEDALU

Norveška poručila izbjeglicama da se vrate u Rusiju – na biciklima!

bicikl
Foto: Reuters/PIXSELL
14.01.2016.
u 19:04

Sirijci su ušli u Norvešku na biciklima zbog rupe u pravilima

Norveška bi izbjeglice koji su u zemlju došli iz Rusije mogla vratiti u tu državu na – biciklima.

Kako prenosi Guardian, lani je na dva kotača kroz prijelaz Storskog ušlo oko 5500 ljudi, većinom Sirijaca, koji su tako iskoristili rupu u pravilima. Naime, Rusija ne dopušta prelazak granice pješice, a Norveška ne dopušta vozačima da u zemlju voze ljude bez dokumenata, dok su bicikli dopušteni na obje strane.

Norveška ministrica imigracije Sylvi Listhaug ovaj je tjedan rekla da će oni koji prijeđu Storskog bez tranzitne vize biti vraćeni u Rusiju. Policija je naredila da se bicikli odbačeni nakon prijelaza pokupe kako bi se njima koristili izbjeglice koji će biti vraćeni u Rusiju, rekao je policijski dužnosnik Jan Erik Thomassen.

– Mogu razumjeti da to djeluje malo neobično i čudno – rekao je Thomassen. 

Thomassen je rekao da policija pokušava izbjeći slanje izbjeglica natrag u Rusiju, ali da to iziskuje suradnju ruske strane.

>> Migranti pobjegli iz vlaka i vršljali oko škole u Brodu

>> Zaokret očajne Merkel – migrante vraćaju rutom kojom su došli

Komentara 21

Avatar superhik74
superhik74
20:52 14.01.2016.

Ha, ha, ha...ova je dobra, nisu pjesice ali niti na 4 kotaca nego na dva. Ovo je za umrijet od smijeha.

VE
velika
22:10 14.01.2016.

pa iskereno meni su jedino Rusi i Kinezi neka nada da nećemo za 50 godina manjina...ovo zapadnjačko "mile lale " sa svakim tko vrjeđa zakone zemlje u koju je došao kao gost prelazi sve granice razuma

PO
Poljakinja
22:31 14.01.2016.

Jadni, da bi znali da će dobiti samo bicikle, ne bi se trudili tražit rupe u pravilima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije