kažu da djeluje

Nova metoda liječenja: Ovisnike bičuju dok ne postanu sretni

Bičevanje (1)
Foto: Screenshot YouTube
1/3
08.01.2013.
u 14:18

Psiholozi German Pilipenko i Marina Chukhrova svoje pacijente udaraju posebnim šibama izrađenim od trske i na taj način oslobađaju "hormon sreće"

Znanstvenici u Sibiru tvrde kako su došli do nevjerojatnog napretka u liječenju od ovisnosti o alkoholu i drogama, ali i seksu. Nova metoda liječenja je, naime, tjelesno kažnjavanje, odnosno bičevanje i to posebno izrađenim šibama od trske.

A da zaista djeluje, tvrdi 22-godišnja Natasha, piše The Siberian Times.

– Ja sam dokaz da kontroverzni tretman djeluje i preporučujem ga svima koji pate od neke ovisnosti ili depresije. Boli kao ludo, ali to mi je vratilo moj život. Bez ovoga, ozbiljno bih bila mrtva – kaže Natasha.

Iza ovog "lijeka" stoje psiholozi German Pilipenko i Marina Chukhrova koji su dosad imali više od tisuću pacijenata, a sada im dolaze i stranci kako bi isprobali ovu neobičnu i bolnu metodu.

Bez obzira radi li se o piću ili drogi, ljudima koji su očajni i depresivni, ovi ruski psiholozi tvrde kako su u puno života vratili sreću. Liječenje uključuje doslovno premlaćivanje ovisnosti, opsesije ili depresije.

Objašnjavaju kako ovisnici imaju nedostatak endorfina, odnosno hormona sreće, a nanošenje boli potiče na oslobađanje endorfina u mozgu zbog čega se pacijenti osjećaju sretnije u vlastitoj koži.

>> Pravoslavni pop šipkom ubio štićenika komune

Ključne riječi

Komentara 2

TS
tompa ses
14:40 08.01.2013.

Što jest jest. Kakva bi ja danas bio baraba da me stara nije šibala ko klinca kad sam god zaslužio, a danas klinca ne smiješ ni pogledat, mali već zove plavi telefon.

OB
-obrisani-
08:59 09.01.2013.

Ja bih ovu terapiju primjenila nad HDZ-ovcama protiv kojih se vodi istraga i onih koje je zaobišla pravna državica. Ako pomaže Rusima nesumljivo bi pomogla i njima, a ako ne pomaže nema štetnih posljedica i nuspojava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije