U PRIMJENI OD 2. RUJNA

Nove odluke HZZO-a: Poznato koji su lijekovi dodani na liste

Razne tablete
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
01.08.2024.
u 12:15

Na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a stavljena su istovrsna pomagala za kontrolu šećerne bolesti i pomagala za kretanje

U redovnoj proceduri na liste lijekova HZZO-a stavljene su generičke paralele već postojećih lijekova, a od novih lijekova na liste lijekova su stavljeni: lijek sebelipaza alfa, koji se koristi za nadomjesnu enzimsku terapiju u bolesnika s nedostatkom lipaze lizosomske kiseline, lijek selumetinibhidrogensulfat, koji se koristi za liječenje neurofibroma i lijek relugoliks za liječenje odraslih bolesnika s uznapredovalim hormonski osjetljivim rakom prostate, priopćili su iz HZZO-a.

Dodatno su pojednostavljeni kriteriji na temelju kojih se lijekovi iz grupe antikoagulantnih lijekova (tzv. NOAK) mogu propisivati na recept HZZO-a, a uz lijek atezolizumab proširena je indikacija te se lijek može primjenjivati i u prvoj liniji liječenja raka pluća malih stanica.  

Na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a stavljena su istovrsna pomagala za kontrolu šećerne bolesti i pomagala za kretanje, a u grupi proteza za donje udove stavljena su stopala novije generacije te protetička koljena s utvrđenim novim standardima. Ove će odluke biti u primjeni od 2. rujna 2024. godine.

 

GALERIJA Ruši se dio povijesti: Legendarno odmaralište pretvara se u hrpu građevinske šute
Razne tablete
1/34
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije