MARKO PRIMORAC

Budući ministar financija ima koronu, na sastanku sudjelovao preko videolinka

Jedan od kandidata za ministra financija je Marko Primorac, bivši Kolindin savjetnik
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 14:20

Marko Primorac sveučilišni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Njegovo je područje ekspertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija.

Marko Primorac, koji će nakon Zdravka Marića sjesti u fotelju ministra financija, na sastanku užeg kabineta Vlade i vladajuće koalicije sudjelovao je videovezom jer je u izolaciji zbog koronavirusa, pišu 24 sata. 

Premijer za Marićevu ostavku zna već nekoliko tjedana te je u tom razdoblju pronađena njegova zamjena. 

Marko Primorac sveučilišni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Njegovo je područje ekspertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija.

Podsjetimo, odlazak Zdravka Marića osobne je prirode i nema veze s političkom situacijom. Kako doznajemo iz izvora bliskih Mariću, ulaskom Hrvatske u eurozonu, za što se još samo čeka formalna potvrda Vijeća EU idući tjedan, Marić je ispunio svoje političke ambicije. 

Marić će biti razriješen na sljedećoj sjednici Vlade u četvrtak 14. srpnja, prethodno će u ponedjeljak 11. srpnja Hrvatska i službeno potpisati ulazak u eurozonu. Iako se o Marićevu povlačenju šuška već neko vrijeme, informacija je držana u strogoj tajnosti, a u srijedu bi trebala biti službeno priopćena nakon sastanka užeg kabineta Vlade i, nakon toga, parlamentarne većine. 

VIDEO Analitičar komentira: Je li ovo bio pomno isplaniran odlazak ministra Marića? Istu večer se znalo da je Marko Primorac nasljednik.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:15 06.07.2022.

Nije joş ni poćeo radit, a već na bolovanju.

IN
inot
15:18 06.07.2022.

alan ford je g...k za ovo

Avatar Nlnja
Nlnja
14:39 06.07.2022.

Novi ministar nam se cijepio preko reda, pa svejedno dobio koronu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije