Problemi s isporukom

Novi most na Savi završen, ali prometna oprema kasni

Gradilište novog mosta preko Save kod Stare Gradiške
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
06.06.2022.
u 09:13

Projekt gradnje mosta vrijedan je 19,5 milijuna eura i zajednički ga financiraju Hrvatska i BiH

Gradnja novog prekograničnog mosta na Savi kod Gradiške završena je u skladu s dinamičkim planom, kako je i bilo predviđeno. Međutim, zbog problema s isporukom materijala još uvijek nije ugrađen dio prometne opreme pa je izvođač radova zatražio produljenje roka od tri tjedna.

U tom bi razdoblju trebala biti obavljena posljednja isporuka odbojne ograde, a zatim i prometne signalizacije za plovni put te meteostanice.

– Iako se smatralo kako će sva prometna oprema biti ugrađena do 30. svibnja ove godine, ipak dio opreme ceste i mosta još uvijek nije isporučen te je izvođač radova prije isteka ugovornog roka podnio zahtjev za produljenje roka od tri tjedna – izvijestili su iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Radovi na mostu počeli su u listopadu 2019. godine, a njegova izgradnja pridonijet će smanjenju prometnih gužvi u samom središtu Gradiške u BiH i izmještanju prometa robe i putnika na novi granični prijelaz. No most će u promet biti pušten tek za dvije godine, koliko je predviđeno za završetak vezne prometnice s hrvatske strane. Radi se o drugoj fazi izgradnje brze ceste od Okučana do granice s BiH, koja će povezati most s postojećom državnom cestom.

– Izvođač radova uveden je u posao 15. veljače godine te su još uvijek u tijeku zemljani radovi i izrada nasipa. Na samoj trasi nalaze se tri objekta, nadvožnjak u čvoru Novi Varoš, most preko kanala nova Sava i most preko rukavca kanala Strug. U tijeku je izrada pilota na temeljenju mosta preko rukavca kanala Strug i pobijanje talpi za zaštitu građevne jame pri iskopu za naglavnu ploču pilota – navodi se u odgovoru koji nam je dostavljen iz Hrvatskih cesta.

Projekt gradnje mosta vrijedan je 19,5 milijuna eura i zajednički ga financiraju Hrvatska i BiH. Most će biti dugačak 426 metara, u punom profilu autoceste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije