PALI PRILIKOM NADZORA

Novi problemi s drogom u vojsci: Protiv sedmorice prijava zbog konzumacije kokaina i marihuane

Zagreb: Svečana prisega 19. naraštaja kadeta Hrvatske vojske
Igor Kralj/PIXSELL
06.02.2022.
u 22:54

Službeno nije poznato jesu li drogu konzumirali dok su bili u službi ili izvan vojarni, kako su je nabavili i o kojim je količinama riječ

Kod osmorice hrvatskih vojnika okrivena je prisutnost metabolita droga. Pali su ove godine u preventivnom nadzoru Oružanih snaga, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

U Ministarstvu obrane kažu kako je utvrđena konzumacija kokaina i marihuane. Stegovna prijava podnesena je protiv sedmorice, dok je jedan pripadnik HV-a medicinskom dokumentacijom potkrijepio prisutnost metabolita lijekova u organizmu te nije stegovno prijavljen.

Većina pripadnika je iz sastava postrojbi Hrvatske kopnene vojske. Službeno nije poznato jesu li drogu konzumirali dok su bili u službi ili izvan vojarni, kako su je nabavili i o kojim je količinama riječ.

Inače, u Ministarstvu obranu navode kako svi pokrenuti postupci protiv vojnika kod kojih je prošle godine utvrđeno da su konzumirali drogu - još nisu završeni.

U 2021. godini proveli su 115 nadzora, kojima je bilo obuhvaćeno ukupno 636 pripadnika HV-a. Utvrđeno je pet događaja koji imaju elemente kriminaliteta, 17 događaja sa elementima prekršaja, te 39 događaja s obilježjima kršenja vojne stege prema Zakonu o službi u OSRH. U Ministarstvu obrane poručuju da rade sve kako bi takvih slučajeva bilo što manje, jer imaju nultu toleranciju na opojna sredstva i da će svaki slučaj bez iznimke biti sankcioniran.

 

 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
00:04 07.02.2022.

Cast izuzecima, nisu svi takvi. Ali kad pogledam okolo sto se sve primi u vojsku, lose mi bude.

CJ
cjepljeni
23:35 06.02.2022.

Imamo umirovljene generale kao dilere, pa nije ni cudo da je vojska velika musterija.

PR
Pravednik69
02:19 07.02.2022.

Zna vojska kaj je dobro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije