NEUGODNO!

Novi udar za novčanike Nijemaca: Cijena omiljene namirnice će porasti iduće godine

Najavljeno smanjenje PDV-a na brojne proizvode i usluge, hranu, plin, higijenske uloške...
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
15.10.2024.
u 07:33

Pretpostavka je kako se ne očekuje smanjenje cijena namirnica zbog kontinuiranih problema u mliječnoj industriji.

Maslac nije jedina namirnica zbog koje će Nijemci morati dublje posegnuti u svoj novčanik. Naime, očekuje se rast i drugih osnovnih namirnica od početka iduće godine.

Naime, prema procjenama njemačkog Saveznog ureda za poljoprivredu i hranu (BLE) pokazuju da broj muznih krava u Njemačkoj opada od 2014. godine, što je samo još jedan od razloga poskupljenja maslaca. Brojnim tvrtkama je problem što ne mogu upravljati troškovima proizvodnje, zbog čega iako je potražnja veća sve više farmi mliječnih krava se zatvara.

A kako je sve manje proizvođača, mliječna mast je posebno tražena i sve skuplja. Zbog ga su i cijene maslaca rekordne. No, kako se očekuje da bi cijena drugih osnovnih namirnica mogla otići gore, mnogi su već krenuli sakupljati zalihe. Njemački mediji pišu kako potrošači u dogledno vrijeme mogu očekivati veće cijene sira, skute i drugih mliječnih proizvoda, piše Fenix-magazin.

Pretpostavka je kako se ne očekuje smanjenje cijena namirnica zbog kontinuiranih problema u mliječnoj industriji. Štoviše,  nedostatak sirovina i povećanje troškova za stočnu hranu, proizvodnju i gnojivo pridonose da situacija postaje još gora. Za očekivati je kako će omiljeni sir uskoro biti znatno skuplji. Hrana koja je svakodnevno na stolu u njemačkim kućanstvima mogla bi postati luksuzna roba. Poskupljenje se očekuje početkom nove godine, navode njemački mediji.

Španjolci bijesni zbog visokih cijena najma

Najavljeno smanjenje PDV-a na brojne proizvode i usluge, hranu, plin, higijenske uloške...
1/9
Ključne riječi

Komentara 2

ZI
ziva___istina
07:36 15.10.2024.

Tjeraju ljude da predju sa prirodnog maslaca na umjetni margarin, prepun aditiva i otrova.

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:41 15.10.2024.

Zeleni talibani su u tri godine uništili ono kaj su generacije Nijemaca stvarale. Da postoji pravda, trebali bi pred zid...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije