Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HASSAN HAIDAR DIAB

Stručnjak za Bliski istok: Ako se oni uključe u rat, to će biti pakao za sve

Izrael nastavlja s bombardiranjem Gaze nakon završetka sedmodnevnog prekida vatre
Foto: ISMAEL MOHAMAD/NEWSCOM
1/3
07.12.2023.
u 20:15

Osvrnuo se na izjavu Emanuela Macrona koji je kazao da ako Izrael želi uništiti Hamas da će rat potrajati još deset godina te da će poginuti još milijun ljudi

Novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab gostovao je u emisiji Newsroom N1 televizije gdje je komentirao situaciju na Bliskom istoku te rat između Izraela i Hamasa.

"Pitanje je hoće li Izrael uspjeti u svojoj nakani ako poplave tunele Hamasa. Kada sam rekao da je nemoguće uništiti Hamas rekli su mi da sam za Hamas, ali mi moramo biti objektivni", rekao je. Također, osvrnuo se na izjavu Emanuela Macrona koji je kazao da ako Izrael želi uništiti Hamas da će rat potrajati još deset godina te da će poginuti još milijun ljudi. Haidar Diab je objasnio kako Hamas nije ISIL već stranka koja je dobila na izborima te da se u svakoj kući u pojasu Gaze nalazi Hamas.

"Rat traje dva mjeseca. 70 tisuća mrtvih i ranjenih, 65 posto pojasa Gaze sravnat je sa zemljom, a što je Izrael napravio? Projektili danas lete prema Tel Avivu, prema izraelskim gradovima i naseljima. Izrael ima jaku cenzuru. Svaki dan u zračnom udaru gine do 300 ljudi, a Hamasovci su još uvijek tu", komentirao je. Nadodao je da bi izlazna strategija značila automatizam i odlazak Netanyahua u zatvor. 

"Ovaj ludi, besmisleni krvavi rat vodi jedan čovjek zbog svog interesa. Sad i EU se konačno bude. Svi pozivaju na zaustavljanje ludog rata. 73 novinara je ubijeno, u Drugom Svjetskom ratu ih je ubijeno 69. Izraelska vojska otkad je počeo rat ubila je oko 300 Palestinaca na području Zapadne obale", objasnio je. Osim toga, naveo je da u UN-u nisu antisemitisti, ali da svaki zločin ima ime i prezime. Naime, danas su bombardirane škole u kojima su bili skriveni ljudi. "Hezbollah je respektabilna vojska. 25 tisuća vojnika stoji na granici s Libanonom jer se boje ponavljanja scenarija od 7. listopada. Ne bih volio da se Hezbollah uključi u rat jer bi to značilo pakao za čitav Bliski istok", zaključio je. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Prekid primirja u Gazi, Izrael nastavio s napadima

 

Komentara 21

OS
osa.
22:43 07.12.2023.

To će prije svih biti pakao za Libanon.

BS
Berekin ST
23:04 07.12.2023.

Pa je Khan Younis... osta je samo Rafah... To je grad na jugu uz granicu sa egiptom. hamas je gotov. sad neka im vodje objasne palestincima je li vridilo izazvat izrael na nacin da ih cili svit osudi. sad ce unistit tunele i rat je gotov.

KA
KakoSAD
01:26 08.12.2023.

Kljucna recenica Hasana "u svakoj kući u pojasu Gaze nalazi se Hamas". Znaci Izraelci ne ubijaju civile i ne unistavaju civilne objekte, nego Hamas. Zbog te recenice, onda nema sto da se buni on ili bilo ko. Sve zrtve dosad su Hamas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije