U GRADU CHILPANCIGO

Novoizabrani meksički gradonačelnik brutalno ubijen samo nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti: Odrubili mu glavu?

Foto: Reuters
1/6
08.10.2024.
u 09:55

Najmanje šest kandidata za javne dužnosti ubijeno je u Guerreru uoči izbora početkom lipnja pa je tako Guerrero postala najopasnija država u Meksiku za novoizabrane javne dužnosnike.

U meksičkom gradu Chilpancigo je ubijen novoizabrani gradonačelnik tek nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti. Naime, Alejandro Arcos je prošlog ponedjeljka položio prisegu kao gradonačelnik Chilpancinga, glavnog grada države Guerrero, gdje se nalazi Acapulco, piše Sky News. Neslužbeno se doznaje kako je Arcosu odrubljena glava, no policija još uvijek nije potvrdila nikakve detalje o njegovoj smrti. Nadalje, prizori s mjesta događaja objavljeni su na društvenim mrežama, a pokazuju gradonačelnikovu glavu smještenu na krovu terenca. 

"Njegov gubitak oplakuje cijela zajednica Guerrera. Ispunjeni smo ogorčenjem", poručila je guvernerka Guerrera Evelyn Salgado. Njegovo ubojstvo je pred istragom, a dogodilo se samo tri dana nakon što je vatrenim oružjem ubijen tajnik nove gradske vlasti Francisco Tapia. "Bili su na dužnosti manje od tjedan dana. Bili su mladi i pošteni javni službenici koji su tražili napredak za svoju zajednicu. Pozivam državno odvjetništvo da vodi istragu o ubojstvima", rekao je meksički senator i nacionalni vođa Institucionalne revolucionarne stranke Alejandro Moreno.

Foto: Reuters

POVEZANI ČLANCI:

Najmanje šest kandidata za javne dužnosti ubijeno je u Guerreru uoči izbora početkom lipnja pa je tako Guerrero postala najopasnija država u Meksiku za novoizabrane javne dužnosnike. Prošle godine vlasti su izjavile da su kriminalne organizacije stajale iza prosvjeda u Chilpancingu, gdje je stotine ljudi izašlo na ulice zahtijevajući puštanje dvojice vođa bandi uhićenih zbog posjedovanja droge i oružja. Prosvjednici su na dva dana paralizirali većinu prometa na ključnoj prometnici između Mexico Cityja i Acapulca.

Tijekom prosvjeda izbili su sukobi sa snagama sigurnosti, a situacija je eskalirala kada su prosvjednici policijskim kamionom razbili ulaz u zgradu državnog parlamenta. Nekoliko policajaca te državnih i saveznih dužnosnika našlo se u ulozi talaca. Nakon pregovora, pušteni su kada su zahtjevi prosvjednika bili ispunjeni, izvještava Sky News.

>> FOTOGALERIJA Više poginulih i nestalih u stravičnim poplavama: Obilne oborine izazivaju probleme diljem BiH

1/54
Ključne riječi

Komentara 1

NI
nitkoinista
13:37 08.10.2024.

i onda se jave pametnjakovici kako putin treba dati mexicu nuklearno oruzje...o majko mila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije