Obama u Europi

Obama i Cameron o Bliskom istoku 
i situaciju u Libiji

obama-kraljica
AFP
24.05.2011.
u 15:07

On se prvo zaputio u Buckinghamsku palaču gdje su ga dočekali princ Charles i njegova supruga vojvotkinja od Cornwalla, a potom su se Obama i njegova supruga Michelle susreli s kraljicom Elizabetom II. i princom Philipom

Odnosi između SAD-a i Velike Britanije važni su za te dvije države, ali i za ostale zemlje svijeta! Kazali su to američki predsjednik Barack Obama i britanski premijer David Cameron neposredno nakon što je Obama doputovao u posjet Velikoj Britaniji.

On se prvo zaputio u Buckinghamsku palaču gdje su ga dočekali princ Charles i njegova supruga vojvotkinja od Cornwalla, a potom su se Obama i njegova supruga Michelle susreli s kraljicom Elizabetom II. i princom Philipom. No oni najvažniji politički razgovori ostavljeni su za sutra kada će Obama razgovarati s premijerom Davidom Cameronom. Očekuje se da će dvojica lidera raspravljati o situaciji na Bliskom istoku, ali i o pobunama u arapskom svijetu, osobito u Libiji. U britanskom dnevnom listu Times objavljen zajednički članak koji su napisali Obama i Cameron te u kojem obojica naglašavaju da je odnos dviju zemalja poseban u međunarodnim razmjerima te da svijet postaje sigurniji i prosperitetniji onda kada te dvije zemlje rade zajednički.

U tom su se tekstu također obvezali da neće na cjedilu ostaviti prosvjednike u arapskom svijetu koji se bore za demokraciju. Obama je u posjet Velikoj Britaniji doputovao dan ranije kako bi izbjegao da zbog vulkanskog pepela s Islanda zrakoplov ne može sletjeti na britansko tlo. Zanimljivo je također da je ovo treći put u posljednjih sto godina da je američki predsjednik primljen u Buckinghamskoj plači. Usto, Obama i njegova supruga Michelle, nakon velikog državničkog banketa, prenoćit će u Buckinghamskoj palači.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:08 24.05.2011.

naprijed O\' Bama Huso !

Avatar kobra11
kobra11
18:43 24.05.2011.

Sto ne dovedu red u svojoj kuci a ne u tudjoj. Dokle ce ti zapadni vandali da unistavaju covecansto .na raznorazne nacine. Sad su Libiji zavode teror. Ubijaju neduzno stanovnistvo. Cak i pobunjenicima salju helihoptere. Kako bi se oni ponasalii da se neko tako mesa u njihovoj zemlji . Da dovede saku placenika na vlast..

MM
Mladen Miletić
23:01 24.05.2011.

Obama i Cameron o Bliskom istoku i \"situaciji\" u Libiji ; točnije kako ubiti Gad afija ! Koji ima \"zabranu leta i pobijani dio unučadi i djece - familije \" Ali to nije dosta dok ga se ne kazni kaoi kao Bin - Ladena ! Sa svetim blagosovom UNO-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije