MARS?

Obama najavio konferenciju o svemirskim letovima

ISS
Reuters/NASA
07.03.2010.
u 17:41

Konferencija će biti održana na Floridi sredinom idućeg mjeseca, a navodno će predsjednik SAD na njoj izložiti "ambiciozan" plan za letove u svemir s ljudskom posadom

Iz Bijele kuće stiže najava da će Obama s najužim suradnicima i čelnicima svemirskog programa 15. travnja održati na Floridi konferenciju čiji će detalji biti najavljeni krajem ožujka.

Nakon povlačenja space shuttleova iz upotrebe i odbacivanja planova za ponovni odlazak Amerikanaca na Mjesec kao "preskupih", u proračunu je odvojena stavka za suradnju s privatnim tvrtkama na razvijanju novih pogonskih raketa i svemirskih brodova. No, navodno je Obama za NASA-u pripremio "vrlo ambiciozan plan" koji će biti objavljen na toj konferenciji.

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
23:57 07.03.2010.

Od službene (države) amera više ništa spektakularno na tom polju, vodstvo danas preuzimaju rusi, europljani i kinezi ...... . Jedino se može očekivati nešto od američkog privatnog sektora, kao Virgin Galactic i njima sl. .......

OB
-obrisani-
07:11 12.03.2010.

U potrazi su za novim planetom na kojemu nece biti terorizma! Nadajmo se da ce povesti i Izraelce!

MI
milic
00:32 13.03.2010.

Hrvatski vodeci akademski strucnjaci bi morali da se usredotoce u jedn \"um\" i da skroje HRVATSKU \"Lebdjelicu SOKOL\" koji bi mogao da plovi kroz sva cetiri prostora njihova otpora u slozenosti. To je nova formula koja je razbila silu teza ona je (M= 0+) sa tom formulom bi nas \"SOKOL\" lebdjelica mogla da odplovi vani nase BOZIJE kitnice po danasnjem nazivu \"mlijecni put\" ili GALAKSIJA jer SOKOLU nije potribna zvujezdana svijetla da bi dobili energiju. Ako se ne vjerujete probaj te upitati ministarstvo znanosti u Zagrebu ili Togonala na HRT-i u otvoreno plus B Bilica lice nacije oni imaju to objasnjenje. Upitaj te zasto su oni zatajili na HRT-i.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije