Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obama odao počast ubijenima u vojnoj bazi Fort Hood

fort hood
Reuters
07.11.2009.
u 12:00

Iako su ubojstva pokazala "najgore od ljudske prirode" također su iznijela na vidjelo "najbolje od Amerike", rekao je Obama u svom tjednom obraćanju.

Američki predsjednik Barack Obama pohvalio je junaštvo vojnika i civila zbog njihove reakcije tijekom krvavog masakra u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu koji je prije dva dana šokirao Ameriku.

Vojni psihijatar i bojnik američke vojske, doktor Nidal Malik, tada je ubio 13 osoba, a 31 teško ranio. Prema riječima njegove rodbine i suradnika, musliman po vjeroispovijesti, podrijetlom Jordanac, ali rođen u Americi, bio je nezadovoljan američkom politikom prema Iraku i Afganistanu.

Iako su ubojstva pokazala "najgore od ljudske prirode" također su iznijela na vidjelo "najbolje od Amerike", rekao je Obama u svom tjednom obraćanju.

- Vidjeli smo vojnike i civile kako zajednički trče pomoći svojim palim kolega, trgajući odjeću oštećenu mecima kako bi liječili ozlijeđene, koristeći košulje kao zavoje i rušeći ubojicu iako su i samo nosili rane.

U petak navečer stotine ljudi okupile su se na stadionu u Fort Hoodu kako bi zapalili svijeće i održali bdjenje za ubijene i pomolili se za ranjene, od kojih je većina životno ugrožena.

Ubojica je pogođen je s četiri metka i nalazi se u komi. Policija pretražuje njegov dom i podatke na računalu kako bi pronašla motiv za ovaj strašan čin.

Oni bliski njemu izjavili su kako je govorio da se "muslimani u Iraku i Afganistanu imaju pravo buniti protiv agresora" te je takvim ponašanjem poticao sukobe među pedesetak tisuća vojnika smještenih u vojarni Fort Hood.

Komentara 13

OB
-obrisani-
14:34 07.11.2009.

američka posla...

RE
rezonancija
17:51 07.11.2009.

Ovo bi trebala biti lekcija amerikancima da napokon pocnu razmisljati u normalnome smjeru...nitko ne voli da izgubi bliznjega ...i onda koji uoce cilj opravdava sredstvo ake se radi i o samo jednome ljudskome zivotu...koliko li su samo familija zavili u tugu u iranu i afganistanu a da ne spominjem one sve ratove prije sto su zapocinjali...ljudska bica moraju shvatiti da je tiranija bilo koje vrste neprirodno stanje stvari za ljudska bica...

MM
Mladen Miletić
12:40 07.11.2009.

Znamo da je onaj trorista onaj koji ubijaju civile, ili kolatererariju po američkom stavu. Ovo nisu bili civili i onda je to najbolje od Amerike .Moram priznati da malo a vjerovatni i ntiko nemože da shvati tu vanjsku politiku Amerike.rike. Jedno je jasno ovdje ako su tako psihijatri u Americi \"naormalni\" zdravi; kako li im tek onda vojnici izgledaju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije