Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao autom s mosta

Obitelj Amerikanca tužila Google zbog njegove smrti: 'Slijedio je zastarjele upute'

FILE PHOTO: The Google Maps app logo is seen on a smartphone in this illustration
DADO RUVIC/REUTERS
21.09.2023.
u 10:27

U tužbi koju ju podignula obitelj poginulog muškarca stoji kako je lokalno stanovništvo više puta kontaktiralo Google da ažurira svoje karte nakon što se most srušio 2013. godine

Obitelj Amerikanca Philipa Paxsona tuži kompaniju Google zbog njegove smrti. Naime, muškarac se utopio nakon što je automobilom pao s oštećenog mosta, a njegova obitelj krivi Google da nije ažurirao svoje karte. Paxson je preminuo u rujnu 2022. godine, nakon što je pokušao prijeći oštećeni most u Sjevernoj Karolini. Glasnogovornik Googlea rekao je da kompanija pregledava optužbe.

Otac dvoje djece vozio se kući i bio je u nepoznatom susjedstvu u trenutku smrti, navodi njegova obitelj u tužbi. Kako pojašnjavaju, kći mu je slavila deveti rođendan kod prijatelja. Njegova supruga odvela je djecu ranije kući, a on je ostao pomoći pri čišćenju, navodi BBC.

VEZANI ČLANCI:

"Budući da nije bio upoznat s lokalnim cestama, oslonio se na Google Maps, očekujući da će ga sigurno uputiti kući njegovoj supruzi i kćerima", poručili su odvjetnici obitelji. 

"Tragično, dok je oprezno vozio po mraku i kiši, slijedio je Googleove zastarjele upute do onoga za što je njegova obitelj kasnije doznala da se gotovo desetljeće zove 'Most za nigdje'", dodali su. U tužbi stoji kako je lokalno stanovništvo više puta kontaktiralo Google da ažurira svoje karte nakon što se most srušio 2013. godine.

VIDEO 'Izgleda poput lika iz crtića': Kukac snimljen u Splitu može narasti do 13 cm, a hrani se otrovima

Ključne riječi

Komentara 2

GE
geler203
11:34 21.09.2023.

Sorry, collateral damage.

ST
Startrack
10:48 21.09.2023.

Svak zna da te mape nisu sigurne sto posto. Neznam po kojoj osnovi tuze. Cudo da nisu crnci sa ovakvom blesavom tuzbom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije