NAKON NESREĆE

Prekrasna obiteljska priča: Ovako je bratu blizancu spasio život

Braća blizanci
Foto: Twitter
23.11.2017.
u 19:36

U stanju je ponovno hodati, a desnom rukom, onom manje oštećenom, može pisati olovkom

Franck Dufourmantelle (33) gotovo je umro nakon što je pretrpio opekline na gotovo 95 svoga tijela. Spašen je transplantacijom kože svog brata blizanca u operaciji koju su izveli francuski liječnici.

Transplantacija iz genetski identičnog blizanca eliminiraju rizik da će tijelo primatelja odbaciti doniranu kožu ili organ.

Dufourmantelleova nesreća dogodila se u rujnu 2016. u sjevernoj Francuskoj. Prošao je desetak operacija, nakon čega su uslijedili mjeseci hospitalizacije i fizičke rehabilitacije.


Doktori nisu do sada javno raspravljali o ovom slučaju, piše The Local.

Dufourmantelle sada živi sa svojim partnericom i još uvijek prima intenzivnu terapiju, ali više ne osjeća jake bolove.

U stanju je ponovno hodati, a desnom rukom, onom manje oštećenom, može pisati olovkom. Njegovo lice najmanje je stradalo u nesreći.

 

Raširili kožu u stroju

Gotovo polovica kože Erica Dufourmantella uklonjena je i zatim ispružena u stroj kako bi pokrila veće oštećeno područje.

- To je prvi put da je takva kožna transplantacija učinjena između blizanaca i to za 95 posto tijela - kazao je kirurg koji je vodio operaciju. Prethodni rekord bio je slučaj u kojem je izgorjelo oko 68 posto tijela žrtve.


   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije